Coney Minds, HLB Blömer en Van Oers haken aan bij Green by Blue

28 april 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Green by Blue, een duurzaamheidsplatform voor accountants en financieel professionals, heeft drie nieuwe partners verwelkomd: Coney Minds, HLB Blömer en Van Oers.

In 2022 werd Green by Blue opgericht, met als doelstelling een netwerk van adviseurs te creëren dat ondernemers helpt met het realiseren van hun duurzaamheids­ambities. Daarbij ligt de focus vooral op het voldoen aan wettelijke verplichtingen (zoals de CSRD en EU Taxonomy) en verslagleggingsregels (zoals de European Sustainability Reporting Standards).

Het platform werd opgericht met accountants, financieel adviseurs en duurzaamheidsadviseurs. “Door samen te werken, helpen wij de duurzaamheidsdoelstellingen van ondernemers concreet benoemen, becijferen en behalen. Wij ontwikkelen plannen en helpen bij de uitvoering”, aldus Onno Nillesen, ex-PwC’er en oprichter van Green by Blue.

Coney Minds, HLB Blömer en Van Oers haken aan bij Green by Blue

Verschillende organisaties hebben zich als partner verbonden aan het duurzaamheidsplatform. Naast adviseurs en financieel professionals betreft het uiteenlopende experts op het gebied van onder meer data, automatisering en communicatie.

Begin dit jaar waren het HLB Witlox van den Boomen, Quoratio Groep en We-re Someone die zich de eerste partners mochten noemen. Onlangs zijn er drie nieuwe namen toegevoegd aan het partnerbestand.

Coney Minds

Om te beginnen accountantskantoor Coney Minds, dat zich in maart heeft aangesloten om cliënten te ondersteunen bij verplichte duurzaamheidsrapportages. Door zich aan te sluiten kan het kantoor zijn cliënten ondersteunen in de transitie naar het voldoen aan de nieuwe wettelijke ESG-verantwoordingsvereisten in 2025.

“Ik geloof er in dat de ‘groene’ ondernemers een koppositie kunnen pakken wanneer ze hier transparant over zijn”, geeft Coney Minds-partner Pieter de Kok aan. “De rol van de accountants hierbij is cruciaal, want is het verhaal van de ondernemers eerlijk en betrouwbaar?”

Cora Schop, ESG-director bij Green by Blue, laat weten: “Met de aansluiting van Coney Minds voegen wij een data-driven team aan ons platform toe. Wij bundelen met hen onze krachten op het gebied van ESG, accounting en data.”

HLB Blömer

Als vierde accountancykantoor heeft HLB Blömer zich aangesloten. Dat doet het kantoor vanwege het “belang van duurzaamheid, ESG-wetgeving en ESG-reporting nu en in de toekomst.”

Met behulp van Green by Blue kan HLB Blömer ondersteunen bij het ontwerp en de implementatie van duurzaamheidsrapportages en kennis opbouwen om dergelijke rapportages in de toekomst ook te kunnen voorzien van assurance, een onderwerp dat in de nabije toekomst gaat spelen.

“De CSRD gaat ook onze klanten raken, als deskundig partner vinden wij het belangrijk om onze klanten goed te kunnen ondersteunen in hun duurzaamheidstransitie”, geeft directeur Esther van Huizen aan. “Door ons aan de sluiten bij Green by Blue kunnen wij onze belofte naar onze klanten, het zijn van een betrokken en deskundig partner, waarmaken.”

Van Oers

Om zijn klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren richting de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) in 2025, heeft ook Van Oers Corporate Finance zich aangesloten bij Green by Blue. De nieuwe wetgeving zal van invloed zijn op zo’n 1.500 tot 2.000 ondernemingen in Nederland, zo schat Van Oers.

De aansluiting zal niet alleen klanten maar ook de adviseurs van Van Oers ten goede komen, stelt René Rademakers, Directeur Audit: “We zochten naar een manier om onze strategische kennis op het gebied van duurzaamheid en rapportage te versterken en tegelijkertijd onze klanten op een professionele wijze te ontzorgen bij de voorbereidingen op de CSRD. Daarnaast willen we ook onze medewerkers opleiden op het gebied van duurzaamheid en controle, zodat ook zij zich kunnen blijven ontwikkelen en wij een duurzame werkplek bieden.”