Van Oers begeleidt agrarisch transportbedrijf bij verkoop

25 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Transportbedrijf Erik Tax is overgenomen door branchegenoot CLTV Zundert. Tijdens de deal werd Erik Tax begeleid door overnameadviseurs Teun Onstenk en Jerry van Leent van Van Oers Corporate Finance.

Erik Tax houdt zich met name bezig met het verzamelen, verladen en transporteren van boomkwekerijproducten. Het bedrijf is net als de nieuwe eigenaar CLTV Zundert gevestigd in het bijna gelijknamige plaats Zundert, gelegen in Brabant, vlak boven de Belgische grens. Al ruim vijf jaar gebruikt Erik Tax de locatie van CLTV Zundert als centrale op- en overslagplaats.

Toen de heer en mevrouw Tax hun bedrijf van de hand wilden doen was CLTV Zundert dan ook een voor de hand liggende overnamekandidaat. “De eigenaren van het transportbedrijf waren op zoek naar een partner om de activiteiten op termijn voort te zetten”, vertelt Van Oers CF-adviseur Teun Onstenk. “CLTV Zundert heeft de aandelen met terugwerkende kracht van Transportbedrijf Erik Tax per 1 januari jongstleden overgenomen. De voormalig aandeelhouders, de heer en mevrouw Tax, zullen de komende jaren betrokken blijven bij het bedrijf.”

Van Oers begeleidt agrarisch transportbedrijf bij verkoop

CLTV Zundert werd in 1904 opgericht met als doel “de bevordering van de land- en tuinbouw in Zundert en Rijsbergen”. Vanuit deze missie is het bedrijf niet alleen toeleverancier in de agrarische sector, maar biedt het ook meerdere diensten aan. Het verzorgt de logistiek en keuring van de afzet van de groenten- en fruitproducten van de aangesloten tuinders. Daarbij opereert CLTV Zundert met name in de boom- en aardbeienteelt, vollegrondstuinbouw en veeteelt, maar het levert ook benodigdheden aan hoveniers, overheden, bedrijven en particulieren. 

Centraal staat echter de visie dat de onderneming producten en diensten levert aan leden in de agrosector. Aangezien CLTV Zundert de activiteiten van Transportbedrijf Erik Tax van groot belang acht voor de aangesloten boomkwekerijleden, vindt het bestuur dat deze dienstverlening behouden moet blijven. Bovendien is het bestuur ervan overtuigd dat de activiteiten uitstekend geïntegreerd kunnen worden en er op meerdere fronten voordelen behaald kunnen worden.