Teun Onstenk over werken bij Van Oers Corporate Finance

15 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De 27-jarige Teun Onstenk is inmiddels anderhalf jaar werkzaam bij Van Oers Corporate Finance. Hoe heeft hij 2019 ervaren en wat zijn ambities voor het komende jaar? 

Hoe ben je met Van Oers CF in contact gekomen en waarom heb je voor Van Oers CF gekozen?

Na het succesvol afronden van de master Finance aan de Universiteit van Tilburg ben ik direct gestart bij Van Oers Corporate Finance. Corporate finance is in mijn optiek de ideale combinatie tussen werken met cijfers en werken met mensen. In de afrondende fase van mijn studie heb ik gesolliciteerd bij diverse corporate finance-kantoren, variërend van kleine boutiques tot grote corporates. Uiteindelijk ervaarde ik bij Van Oers CF de beste persoonlijke klik.

Hoe zou jij het team en de cultuur binnen Van Oers CF omschrijven?

We werken hard, maar zijn ook in voor een geintje. Het team is hecht en de sfeer informeel. Vanaf het moment dat ik aan de slag ging bij Van Oers CF werd ik goed opgevangen door mijn collega’s. Naast de dagelijkse werkzaamheden worden er natuurlijk ook borrels georganiseerd en nemen we regelmatig deel aan evenementen. De ene keer is dit enkel met het Van Oers CF-team, en de andere keer sta je met collega’s van andere disciplines een borrel te drinken. Uit eigen ervaring kan ik ondertussen concluderen dat deze evenementen super gezellig zijn!

Teun Onstenk over werken bij Van Oers Corporate Finance

Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?

2019 is voorbijgevlogen. Gedurende het jaar heb ik aan uiteenlopende trajecten gewerkt, variërend van aankoop tot verkoop en van het uitvoeren van waarderingen tot het aantrekken van financieringen. Hierdoor heb ik kennisgemaakt met diverse bedrijven in verschillende sectoren. Omdat Van Oers CF zich met name op het Nederlandse mkb focust, zit je met de grootaandeelhouder aan tafel om te sparren over zijn of haar business.

De grootaandeelhouder is daarnaast de beslissingsbevoegde waardoor je ziet dat jouw adviezen snel impact kunnen hebben, dit maakt het werk extra uitdagend en interessant. Door het werken aan diverse trajecten en met verschillende klanten heb ik mij zowel persoonlijk als werkinhoudelijk kunnen ontwikkelen.

Wat zijn jouw ambities?

Ik wil me zoveel mogelijk blijven ontwikkelen en deze mogelijkheid biedt de organisatie ook. Zo krijg ik enorm veel vrijheid. Daarnaast worden er ook diverse tools beschikbaar gesteld om het vaktechnische aspect te ontwikkelen. En naast de diverse vaktechnische trainingen en bijeenkomsten wordt ontwikkeling met betrekking tot gedrag en leidinggeven gestimuleerd door middel van een intern opleidingstraject. En naast dit alles is het ook mogelijk om diverse externe trainingen, cursussen en/of opleidingen te volgen. Hierdoor sta je nooit stil in je ontwikkeling.

Tot slot, wat voor advies heb je voor starters die een carrière in M&A-vak ambiëren?

Maak gebruik van de diverse evenementen die worden aangeboden door bijvoorbeeld studieverenigingen. Op deze manier leer je niet alleen een organisatie kennen, maar maak je ook direct kennis met de cultuur die binnen het bedrijf heerst. Uiteindelijk hebben alle kantoren dezelfde soort werkzaamheden, waardoor mijn advies is om vooral een organisatie te kiezen die goed bij je past.

Van Oers CF maakt deel uit van Van Oers Accountancy & Advies en bestaat uit twaalf adviseurs die dagdagelijks bezig zijn met bedrijfsovernames. Van Oers heeft circa 350 medewerkers gericht op de mkb-sector, werkzaam vanuit vijf vestigingen in West-Brabant.