Twee young professionals gestart bij Van Oers Corporate Finance

08 maart 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Van Oers Corporate Finance kijkt terug op een sterk 2018 en voorziet voor het komende jaar verdere groei. Met de toevoeging van twee nieuwe young professionals – Teun Onstenk en Lex Croes – telt het team van het corporate finance kantoor nu twaalf leden.

Teun Onstenk is inmiddels zes maanden werkzaam bij Van Oers Corporate Finance (VOCF), waar hij direct na het succesvol afronden van zijn master Finance aan de Universiteit van Tilburg startte. Tijdens zijn studietijd werd zijn interesse gewekt in het vakgebied waarderen. In de afrondende fase van zijn master, twijfelde hij tussen Asset Management en Corporate Finance, waarbij hij uiteindelijk in het laatstgenoemde vakgebied meer persoonlijke fit ervaarde. Onstenk: “Corporate Finance is mijn optiek de ideale combinatie tussen sociaal & commercieel en waarderen. Dit heeft de doorslag gegeven in mijn uiteindelijke keuze. 

Gedurende zijn sollicitaties bij diverse kantoren bleek VOCF uiteindelijk de juiste match voor de young professional. ”Dit bleek ook tijdens mijn eerste weken bij VOCF. Ik werd goed ontvangen en ik draaide volop mee met diverse projecten. Hierdoor leerde ik elke dag en zat ik in een steile leercurve.” 

Naast het analyseren en waarderen van meerdere bedrijven heeft Onstenk de afgelopen maanden mogen bijdragen aan de afronding van twee deals – de verkoop van een aardappelhandelaar (geen openbare referentie) en de koop van Jet Support door Forum Group, waarbij VOCF de kopende partij assisteerde. “Met name de laatstgenoemde deal was een van de hoogtepunten tijdens mijn vooralsnog korte carrière binnen VOCF”, blikt Onstenk terug, die zich momenteel bezighoudt binnen het kantoor met uiteenlopende projecten. “Dit varieert van de koop van een installatiebedrijf tot aan de verkoop van een Online Travel Agency (OTA)”, besluit de jonge adviseur.Twee young professionals gestart bij Van Oers Corporate FinanceLex Croes vervult sinds deze maand de rol van adviseur binnen VOCF, nadat hij de afgelopen maanden bij het kantoor stage heeft gelopen, in het kader van zijn nagenoeg afgeronde master Financial Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij blikt positief terug op zijn stageperiode: “Wat mij het beste is bijgebleven was de vrijheid en verantwoordelijkheid, die ik vanaf het begin af aan al kreeg.” 

Na een inwerkperiode mocht hij al snel meewerken aan lopende deals en ook deelnemen aan management meetings. Croes: “In korte tijd heb ik aan verschillende projecten meegewerkt, zoals de verkoop, overname of waardebepaling van een bedrijf. Hierdoor kreeg ik al snel inzichtelijk hoe zulke trajecten in de praktijk verlopen. Verder was het motiverend om gelijk de kans te krijgen mijn toegevoegde waarde te mogen laten zien bij VOCF.” Croes voelde zich dan ook meteen een volwaardig lid van het team, zo vertelt hij: “Naast de manier waarop ik betrokken werd bij bepaalde projecten, bleek dit ook al snel bij sociale aangelegenheden buiten werk. Ik werd vanaf het begin af aan uitgenodigd om met het team mee te gaan naar de braderie in het Ginneken, het kerstdiner, de partnerborrel of bij het vieren van een mooie deal. Zo voelde ik me al snel onderdeel van het team en leerde ik mijn collega’s ook op persoonlijk vlak beter kennen”

Het was dan ook geen moeilijke keuze om in navolging van zijn stage zijn loopbaan te vervolgen bij VOCF. Croes vult aan: “De fit met het team waren bepalend in mijn keuze voor VOCF. Er heerst binnen VOCF een goede balans tussen plezier en professionaliteit. Ik geloof dat wanneer je veel plezier met elkaar hebt, je vanzelfsprekend ook meer plezier uit je werk haalt. Wanneer dit dan ook nog te combineren valt met mooie projecten en een werkwijze die bij je past, is dat natuurlijk de ideale start van je professionele carrière.” 

Ten aanzien van de cultuur binnen het corporate finance kantoor spreekt de young professional ten slotte van een “hecht team”, met “korte lijntjes” en “open communicatie”. Croes besluit: “Hierdoor krijg ik de vrijheid en verantwoordelijkheid om samen met mijn collega’s het verschil te kunnen maken en hoogwaardig financieel advies te leveren.

Met het aantrekken van de twee young professionals groeit de capaciteit van het Corporate Finance team uit naar twaalf professionals. Van Oers Corporate Finance begeleidt opdrachtgevers, zowel nationaal als internationaal, bij uiteenlopende financiële vraagstukken, waaronder bedrijfsverkoop of overnames, bedrijfswaarderingen of bijvoorbeeld bij het aantrekken van groei- en overnamefinancieringen.