Quoratio koopt detacheerder van finance professionals Verhoeve

05 juli 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Snelgroeiende detacheerder Quoratio heeft branchegenoot Verhoeve ingelijfd. Door de krachtenbundeling ontstaat een zakelijke dienstverlener met zo’n 650 professionals. 

“Door deze overname verwachten we aan het eind van dit jaar een omzet van €50 miljoen te behalen”, vertelt een verheugde Jochem Kentgens, algemeen directeur van Quoratio. Het is voor Kentgens de tweede deal onder zijn leiderschap, nadat hij begin 2017 als topman werd aangesteld – in de onderliggende periode wist de detacheerder een groei van 100% te boeken. 

De overname van zorgconsultancy Zorgon vormde de basis voor de adviesdiensten aan klanten binnen de gezondheidszorg. Met de toevoeging van het in Leusden gevestigde Verhoeve breidt Quoratio vooral zijn bestand van finance & control-specialisten uit.

Quoratio koopt detacheerder van finance professionals Verhoeve

Verhoeve werd opgericht in 2000 en telt zo’n 90 talenten werkzaam op interimbasis bij opdrachtgevers. Het bedrijf richt zich op financieel talent, van medewerkers accounting tot controllers en finance data-analisten, van juniors tot seniors.

“We kunnen nu volledige ondersteuning bieden in de administratieve bedrijfsvoering. We kunnen vraagstukken van kop tot staart oppakken, van HR en finance tot processen en salarisadministratie”, aldus Kentgens. Naast het vergroten van zijn omvang en uitbreiding van zijn diensten, verhoogt Quoratio door de deal ook zijn aanwezigheid in sectoren als zorg, onderwijs, overheid, retail en non-profit. “Als Quoratio en Verhoeve zijn we nu samen sterk in tal van sectoren.”

Volgens Edwin Groeneveld, directeur van Verhoeve, biedt de aansluiting bij het grotere Quoratio “de mogelijkheid om uit te breiden in andere vakgebieden”, zoals zorgadministratie en zorgcontrol, twee gebieden waar Quoratio van oudsher een sterke positie in heeft. “We krijgen hiermee een mooie kans.”

Ook wijst hij op de vergelijkbare culturen tussen de twee partijen: “Onze culturen komen goed overeen en beide partijen zetten sterk in op de continue ontwikkeling van professionals.” Groeneveld kwam twee jaar terug in dienst bij het bedrijf, na eerder als CFO te hebben gewerkt voor Conclusion. Daarvoor werkte hij onder meer twaalf jaar voor Ordina, in zijn laatste rol als Directeur Finance & Control, en twaalf jaar voor de auditpraktijk van PwC .

De deal komt tot stand in een tijd waarin de markt voor detacheringsdiensten floreert. Tegen de achtergrond van het tekort aan talent in de markt, wenden organisaties zich naar externe dienstverlening om open functies in te vullen. De sterke marktvraag stuwt het aantal transacties in de markt, terwijl partijen op zoek zijn naar meer schaal, om effectiever en efficiënter te kunnen worden.

Zo nam bijvoorbeeld Future Groep begin deze maand Amsterdamse detacheerder SQIQ over en werd HeadFirst Group na twee overnames te hebben verricht zelf ook ingelijfd door een investeerder.