Quoratio Groep koopt Strictly People, specialist in salarisadministratie

23 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Quoratio Groep heeft zijn eerste deal gesloten sinds het aan boord halen van investeerder Parcom. Met het inlijven van Strictly People bouwt de zakelijke dienstverlener zijn diensten op het gebied van detachering en werving en selectie uit.

Het in Zevenbergen en Middelburg gevestigde Strictly People richt zich op talent in één segment: salarisadministratie. Het bedrijf heeft een kernteam van acht professionals en vervult vacatures zowel op vaste als tijdelijke basis bij opdrachtgevers door heel Nederland.

“Wij richten ons op de ervaren salarisadministrateur, en die zo goed mogelijk te matchen met de vraag vanuit de markt. Dat specialisme heeft ons ver gebracht”, zegt Strictly People-oprichter Wim van den Nobelen.

Wietske Keverling Buisman, Wim van den Nobelen, Miranda Jobse, Jochem Kentgens

Toch kiest het bedrijf ervoor om zich aan te sluiten bij Quoratio Groep, een van de grotere partijen in ons land (zo’n 800 professionals) gericht op consultancy, detachering, werving en selectie en administratieve oplossingen.

Van den Nobelen over de krachtenbundeling: “De vraag naar goede salarisadministrateurs blijft onverminderd groot, en met deze stap kunnen we de markt beter en in de volle breedte bedienen. Wij kijken uit naar de mogelijkheden die de overname door de Quoratio Groep ons geeft.”

Voor Quoratio Groep zorgt de overname, de tweede dit jaar na die van financieel intermediair Vijzelaar, voor een verdieping van het dienstenaanbod in de markt voor salarisadministrateurs.

Jochem Kentgens, CEO van de Quoratio Groep: “Waar wij een goed netwerk hebben van jonge, talentvolle salarisadministrateurs die wij vaak zelf opleiden, zijn we minder groot in de ervaren salarisprofessionals. Strictly People beschikt juist over een groot netwerk van ervaren professionals en wordt door klanten ook specifiek daarvoor gevonden.”

“Door beide organisaties in een groep te hebben, kunnen we klanten optimaal bedienen en ook onze ervaren mensen uitdagende opdrachten bieden. Onze klanten en onze medewerkers profiteren zo van deze overname.”

Strictly People wordt na closing van de deal een label binnen de businessunit Detachering van Quoratio Groep.

Verwacht wordt dat Quoratio Groep in 2023 meer deals zal sluiten. Het bureau is als onderdeel van zijn buy and build-strategie (doelstelling: 1.000+ kernmedewerkers in 3-5 jaar) actief de markt aan het afstruinen voor mogelijke overnamedoelen.