Quoratio betreedt pensioenuitvoering met Ferm-overname

12 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Quoratio Groep heeft Ferm in Pensioenen overgenomen, waarmee het zijn marktintrede doet in de pensioenuitvoering.

Het is voor de zakelijke dienstverlener uit Bunnik de vierde overname in hetzelfde aantal jaren, na eerder al Zorgon (waarmee het zijn intrede deed in consultancy), Verhoeve en Vossius Consultancy te hebben overgenomen. Inmiddels telt Quoratio Groep met de circa tien professionals van Ferm in Pensioenen rond de 600 medewerkers.

“De kennis en ervaring van de consultants van Ferm in Pensioenen zijn een passende aanvulling op ons aanbod”, legt Jochem Kentgens, CEO van de Quoratio Groep, uit. Zo geven ze Quoratio een “vliegende start in het pensioendomein, waarbij we gebruikmaken van de goede reputatie, het relatienetwerk en de inkooprelaties van Ferm”.

Quoratio betreedt pensioenuitvoering met Ferm-overname

Vanuit deze basis wil Quoratio zijn positie in de sector in rap tempo uitbouwen. “We willen voor het einde van dit jaar vijfentwintig nieuwe medewerkers aantrekken. Hierbij zal er een goede balans gevonden worden tussen het aannemen van starters, medior en senior collega’s.”

Ferm in Pensioenen en de medewerkers blijven een aparte entiteit binnen Quoratio Groep, dat deze multi-labelstrategie ook hanteert voor zijn andere merken.

Voor Quoratio Groep biedt de toevoeging van Ferm ook voordelen voor zijn overige diensten, die zich richten op het verbeteren en beheren van complexe administraties op het gebied van HR process & payroll, finance & control, gezondheidszorg en het sociaal domein. Quoratio Groep levert zowel consultancy- als detacheringsdiensten.

“De nieuwe expertises die we binnenhalen sluiten naadloos aan op de werkzaamheden van onze bestaande domeinen”, zegt Kentgens hierover. “We verwachten veel van de synergie tussen onder andere de salarisadministratie en de pensioenuitvoer en -administratie.”

Voor Ferm in Pensioenen levert het aansluiten bij het veel grotere Quoratio Groep volgens partner Gerrit Alblas kansen op het vlak van business development (“we kunnen ons nu inschrijven op tenders en grote opdrachten”), klantdienstverlening (“we worden onderdeel van een allround-dienstverlener”) en talentmanagement (“we kunnen ons type opdrachten voor medewerkers verder uitbreiden”).