Vossius Consultancy maakt doorstart onder vleugels van Quoratio

27 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vossius Consultancy, een consultancy- en IT-bureau voor de zorgsector, heeft een doorstart gemaakt onder de vleugels van Quoratio Groep.

Begin deze maand werd het in Utrecht gevestigde Vossius Consultancy door de rechtbank failliet verklaard. Onder begeleiding van een curator, Marlous de Groot van advocatenkantoor CMS, ging het bureau op zoek naar een mogelijke koper. Drie weken later is deze gevonden in de vorm van Quoratio Groep.

De keuze viel op Quoratio Groep vanwege een aantal redenen, vertelt De Groot. Ten eerste kan de zakelijk dienstverlener uit Utrecht de continuïteit van de onderneming garanderen, met behoud van een deel van de medewerkers. “Dit had de sterke voorkeur van zowel de aandeelhouders als medewerkers van Vossius Consultancy”, aldus de curator. 

Vossius Consultancy maakt doorstart onder vleugels van Quoratio

Wat ook meespeelt is dat Quoratio Groep zelf ook in de zorg actief is, wat betekent dat de twee hun krachten en expertise kunnen bundelen. Quoratio Groep, gespecialiseerd in procesmanagement en digitalisering, is actief in de markt met drie labels, Quoratio (HR-processen en payroll), Verhoeve (finance & control), dat klanten bedient in de overheid en zakelijke dienstverlening, en Zorgon, dat zich toelegt op de zorgmarkt. 

“Vossius was voor ons altijd al een partij die we goed in de gaten hielden”, zegt Jochem Kentgens, topman van de Quoratio Groep. “Zowel als concurrent van ons eigen zorglabel Zorgon, maar ook als gewaardeerde relatie in een markt waar spelers elkaar kennen.”

“Het was voor ons logisch om meteen actie te ondernemen om Vossius zo snel en soepel mogelijk een doorstart te kunnen laten maken. De propositie van Vossius richting ziekenhuizen is helder en de kwaliteit van dienstverlening hoog. We zijn blij om de ervaren consultants en interessante nieuwe opdrachtgevers aan ons te kunnen binden en daarmee onze zorgconsultancy-activiteiten te kunnen uitbreiden.” 

Vossius Consultancy werd in 2004 opgericht door Bas Vos. Voorafgaande aan het faillissement, bestond het team uit zo’n 35 professionals. Hoeveel professionals onder de doorstart vallen, is op het moment van schrijven nog niet bekend.