Quoratio Groep brengt labels samen onder één merk: FITZ

27 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Quoratio Groep gaat verder als FITZ. De nieuwe merknaam staat volgens de groep voor professionals die zich inzetten voor vooruitgang, zowel voor henzelf als voor hun klanten.

De wortels van Quoratio Groep voeren terug naar het jaar 2000, toen het bedrijf werd opgericht in Utrecht. Het bureau is in de afgelopen ruim 24 jaar uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers van talent binnen het administratieve domein.

Bij FITZ werken ruim 800 medewerkers. Daarnaast beschikt het bureau over een netwerk van zo’n 200 zzp’ers. Zij worden ingezet als consultant op projecten, als interimmer op tijdelijke opdrachten of voor langere tijd gedetacheerd bij opdrachtgevers in de publieke en private sector.

Quoratio Groep brengt labels samen onder één merk: FITZ

Jochem Kentgens, CEO van FITZ, laat weten dat merkharmonisering voortkomt uit de wens om de verschillende labels van de firma samen te voegen onder één sterke naam.

“We hebben de afgelopen jaren veel overnames gepleegd”, zegt Kentgens (meer dan acht sinds 2018). “Hierdoor opereerden we met verschillende labels. Het werd tijd om de krachten te bundelen en samen één sterk merk te vormen.”

FITZ is actief in de domeinen finance & control, sociaal domein, HR & payroll, pensioen & leven, business services, IT & cloud, data & AI en compliance. De meeste opdrachtgevers zitten in het publieke domein (semi)overheid, provincies, gemeenten, onderwijs en zorg), maar het bureau werkt ook voor banken, verzekeraars, maakbedrijven en pensioenfondsen.

“Door mensen, processen, systemen en data op de juiste manier aan elkaar te verbinden, zijn we in staat om onze klanten op alle aspecten van de bedrijfsvoering te ondersteunen”, zegt Kentgens.

FITZ is tegelijk met de rebranding ook verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor aan de Pythagoraslaan in Utrecht. “Een nieuwe merknaam en verhuizing zijn grote stappen voor ons bedrijf, maar het is ook belangrijk om al onze werknemers een goede plek te bieden om te werken, elkaar te ontmoeten en te inspireren. Het nieuwe pand biedt daar alle gelegenheid toe”, aldus Pieter Burghouts, directeur bij FITZ.