Lisa Eimers en Melvin Schats verkennen de arbeidsmarkt bij Quoratio

07 april 2021 Consultancy.nl 5 min. leestijd

Voor veel starters is het een bekend dilemma: je hebt net je studie afgerond maar weet nog niet precies wat voor werk goed bij je past. Zo ook Lisa Eimers en Melvin Schats. Bij de Quoratio Group krijgen ze de kans om te proeven van de verschillende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ze vertellen over hun ervaringen bij de detacheerder.

Lisa Eimers begon in februari 2019 aan haar traineeship bij de Quoratio Groep. “Mijn avontuur begon toen ik net drie maanden afgestudeerd was en mijn MSc Business Administration in ontvangst nam”, blikt ze terug. “Ik was net 22 en wist nog niet helemaal wat mijn plek op de arbeidsmarkt zou zijn.”

Eén ding wist ze wel: ze wilde graag ervaring opdoen op het gebied van human resources. “Bij aanvang wist ik direct wat me te wachten stond: hard werken en mijn examens halen, zodat ik snel kon beginnen met mijn eerste opdracht.”
Lisa Eimers en Melving Schats - Quoratio Groep

Snel onder de knie

Het harde werken betaalde zich uit en na twee maanden kon ze al starten bij haar eerste opdrachtgever. “Ik werd bij de Rabobank aangenomen als Administratief medewerker Arbeidsvoorwaardelijk. De afdeling houdt zich vooral bezig met administratie over arbeidsvoorwaardelijke regelingen en specifiek CAO’s. Daarnaast heb ik ook de afdeling in-, door- en uitstroom ondersteund.”

“Ik kreeg het systeem snel onder de knie en kon volop leren van de ervaren Rabobank-collega’s”, blikt ze terug. “Zo groeiden mijn administratieve taken steeds mee. Ik verzorgde werkinstructies en heb tijdelijk de planning van de coördinator overgenomen. Ook heb ik geholpen om nieuwe processen op te zetten en mocht ik kennissessies voor collega’s organiseren. Mijn eerste échte ervaring in het werkveld was een feit.”

Zelf aan het roer

Toen haar opdracht tegen zijn einde liep wist Eimers al wat ze bij haar volgende opdrachtgever wilde leren. “Tijdens de afgelopen periode had ik een enorme interesse gekregen in procesoptimalisatie. Welke verbeteringen voeren we door? Welke stakeholders hebben met het proces te maken? Hoe kunnen we het efficiënt inrichten? Ik vind het geweldig om hierin te duiken!”

Ze maakte zich al op voor haar vertrek bij de Rabobank, maar toen werd ze op gesprek gevraagd bij de manager van de Afdeling Arbeidsvoorwaardelijk. “Of ik geïnteresseerd was in een nieuwe opdracht bij de Rabobank met meer nadruk op processen en risico’s. Ik vond het ontzettend leuk dat ik hier als trainee voor gevraagd werd. Deze rol had een stuk meer verantwoordelijkheid en in de richting die ik zo graag wilde!”

“De afgelopen twee jaar zijn voor mij het bewijs dat iedereen zich binnen de Quoratio Groep kan ontwikkelen tot volwaardig Consultant.”

Inmiddels zijn we meer dan een jaar verder en werkt Eimers nog steeds als Projectmedewerker HR voor de Rabobank – maar niet meer als trainee. “Ik ben vervroegd Consultant geworden. De afgelopen twee jaar zijn voor mij het bewijs dat, door de kansen creëren, iedereen zich binnen de Quoratio Groep kan ontwikkelen tot volwaardig Consultant. Jezelf ontwikkelen is een continu proces waarbij je zelf aan het roer staat.”

Binnenkort wacht de volgende uitdaging. “Wederom weet ik niet of ik hier blijf of ergens anders heenga. Wat het ook gaat zijn, ik heb er zin in!”, besluit Eimers.

Breed ontwikkelen

Ook Melvin Schats wilde zijn carrière graag aftrappen binnen de detachering. “Zo kan ik mij breed ontwikkelen en werken binnen diverse branches”, legt hij uit. “Ook vind ik de diversiteit in opdrachten, klanten en collega’s fijn.”

Hij begon in september bij financieel detacheerder Verhoeve, die deel uitmaakt van de Quoratio Groep. Al snel kreeg hij een klus bij supermarktketen Jumbo, waarvoor Verhoeve optreedt als strategisch business partner op het gebied van finance & control.

“Alle Jumbo-supermarkten gebruiken de zogeheten ‘winkelronde-app’, die voor de verschillende afdelingen een verkoopkrachtige winkel faciliteert”, vertelt Schats. “De ontwikkeling daarvan werd on hold gezet. Vanuit de afdeling Winkelcommunicatie werd besloten dat het noodzakelijk was om een alternatief voor de app te ontwikkelen, zodat winkels de winkelronde konden blijven toepassen.”

“Ik kan me breed ontwikkelen en werken binnen diverse branches.”

Voor een financieel detacheerder was dit een atypisch project, maar er kwamen wel thema’s als communicatie, klantbelang en administratieve processen aan bod – “allemaal facetten die belangrijk zijn voor de financial van de toekomst”, legt Schats uit. “Vanuit dit oogpunt was het een uitdagend en waardevol project voor een starter als ik.”

Op weg helpen

Tijdens het project werd Schats begeleid door zijn ervaren collega Maurice Simmelink, Senior Finance Consultant bij Verhoeve. “Samen met Maurice heb ik gewerkt aan standaardtemplates, waarmee we de enquêteresultaten meer diepgang geven en efficiënter laten uitvoeren.”

“Hiervoor hebben we eerst de huidige manier van werken geanalyseerd”, licht Schats toe. “We concludeerden dat het meer een opsomming van resultaten was dan dat de resultaten daadwerkelijk inzicht gaven over de enquêtes. Verder viel het op dat een medewerker van de afdeling Winkelcommunicatie veel tijd kwijt was aan het maken van een overzicht van de enquêteresultaten.”

Samen ontwikkelden ze vaste templates zodat de enquêteresultaten meer diepgang krijgen, efficiënter worden en overzichtelijker worden getoond. “Bij deze nieuwe methode hebben we een handleiding geschreven om het team op weg te helpen.”

En dat bijna allemaal online. “Ook mijn eindpresentatie aan de afdeling was online. Hierin gaven we advies om meer inzicht te krijgen in de enquêteresultaten. Ons hele team is daar blij mee omdat dit erg goed is gedaan en als starter krijg je die kans niet altijd. Maar dus zeker wel deze keer bij Jumbo!”

Inmiddels werkt Schats alweer met veel plezier aan de volgende opdracht. “Ik help een ziekenhuis met de crediteurenadministratie. Te gek om weer ervaring op te doen in een totaal andere branche.”

Ook benieuwd wat de arbeidsmarkt allemaal te bieden heeft? Quoratio Groep biedt volop mogelijkheden voor trainees en consultants binnen HR Process & Payroll, Healthcare, Finance & Control en het Sociaal Domein.