Quoratio start consultingtak en neemt zorgconsultancy Zorgon over

27 juni 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Quoratio – detacheerder van professionals in administratie – heeft een adviestak opgericht. Quoratio Consultancy focust zich in het bijzonder op advies en projectinzet bij complexe administratieve vraagstukken. De adviestak is een aanvulling op de reeds bestaande dienstverlening. In lijn met deze ontwikkelingen heeft Quoratio onlangs ook zorgadviesbureau Zorgon overgenomen.

Volgens Jochem Kentgens – CEO van Quoratio – is de stap naar consultancy een logische: “Quoratio verandert mee met een markt die steeds meer in het teken staat van totaaloplossingen. De tijd van verschillende partijen die samen de hulpvraag van de klanten aanpakken, ligt achter ons. Met Quoratio Consultancy kunnen klanten een project van begin tot eind laten uitvoeren door Quoratio, van managementadvies en advies bij de keuze van een softwarepakket tot projectbegeleiding en operationele uitvoering.”

Quoratio werd circa twintig jaar geleden opgericht vanuit een woonhuis in Zeist dat langzamerhand uitgroeide tot kantoor. Toentertijd begon de organisatie met het opleiden van gemotiveerde jonge professionals tot salarisadministrateur. Momenteel bestaat het bedrijf uit bijna vijftig interne medewerkers. Daarnaast zijn er vanuit Quoratio ruim driehonderd consultants en professionals actief bij verschillende opdrachtgevers door heel Nederland. Deze professionals zetten zich in vanuit de bedrijfsmissie van Quoratio: “Wij geloven in continue ontwikkeling als basis voor groei. Dat geldt voor onze mensen, onze klanten en ons vakgebied. Zeker in een tijd waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen.” 

Bas van Dijk en Jochem Kentgens

Kentgens geeft te kennen dat door de oprichting van Quoratio Consultancy de oorspronkelijke doelstellingen niet zo zeer worden aangepast, maar eerder worden versterkt: “Consultancy is een nieuwe tak van Quoratio en sluit naadloos aan bij de ambities van het bedrijf. Anderhalf jaar geleden heeft Quoratio besloten de focus te verleggen van mankracht naar denkkracht en deze nieuwe consultancytak is een belangrijk resultaat: geen keuze tussen de twee, maar vermenigvuldiging van mankracht met denkkracht. Hier komen projecten, detachering, capaciteitsvraagstukken, kennis en ervaring samen.”

Zorgadvies

Quoratio is actief binnen de zorg-, financiële-, HR- en salarisadministratie. Met name in de zorgsector kan de combinatie van denken en doen als toegevoegde waarde worden beschouwd, aldus het adviesbureau: “Hoogwaardige administratieve bedrijfsvoering draagt namelijk bij aan goede en betaalbare zorg. Juist door diverse disciplines in de bedrijfsvoering te verbinden en complexe materie praktisch te vertalen.” Mede om die ambities te verwezenlijken, gaat de lancering van de adviestak van Quoratio gepaard met de overname van zorgadviesbureau Zorgon, een specialist op het gebied van zorgfinanciering, zorginformatie en projectbeheersing, die diensten aanbiedt rond EPD-implementaties & optimalisatie, functioneel beheer, zorgregistratie en -administratie, en facturatie.

De directeur van Zorgon – Bas van Dijk – reageert enthousiast op het nieuwe samenwerkingsverband: “Zorgon is dankzij de grote vraag van zorginstellingen naar specialistische bedrijfsondersteunende diensten in een korte tijd snel gegroeid. Daarin hebben we besloten de vraag van onze opdrachtgevers blijvend centraal te willen stellen, en niet de groei van onze eigen organisatie. Met behoud van het eigen label hebben we in Quoratio de perfecte partner gevonden waarbij opdrachtgevers en onze medewerkers profiteren van diverse schaalvoordelen en kunnen we tegelijkertijd een completer dienstenpakket aan de zorginstellingen bieden.”

Ook Kentgens is uiteraard verheugd over het binnenhalen van de zorgspecialist: “Wij zijn erg blij met deze overname, want met Zorgon hebben we specialisten in de gelederen waarmee we ziekenhuizen, GGZ- of VVT-instellingen en gemeenten nog beter kunnen bedienen. Quoratio kan binnen het hele proces van de zorgadministratie ondersteunen met kennis en capaciteit. Zo bieden we een prachtige totaaloplossing voor alle partijen die met ons samenwerken.”

De deal tussen Quoratio en Zorgon werd begeleid door Benkis (financieel adives), KPMG Transaction Services (M&A-advies), JSA Tax (tax advisory), en Vriman en Janssen Broekhuysen (juridisch advies).