Future Groep lijft Amsterdamse detacheerder SQIQ in

02 juli 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Future Groep heeft SQIQ overgenomen, een Amsterdamse specialist in het detacheren van online marketing- en e-commerce professionals.

De overname van SQIQ is volgens de topman van Future Groep, Jeroen Ekkel, in lijn met de strategie om een integrale dienstverlening te kunnen bieden. “Wij willen voor overheid en bedrijfsleven een complete en waardevolle dienstverlener zijn in alle sectoren waarin we werken.”

SQIQ is een specialist in het detacheren van online marketeers, e-commerce specialisten en digital managers. Het bedrijf is vooral actief in de profitsector, en werkt voor klanten als ABN AMRO, Exact, Danone, Hema, Heineken en Schiphol.

Het ingelijfde bedrijf wordt een werkmaatschappij binnen de Future Groep, een zakelijke dienstverlener bestaande uit negen relatief autonome business units. SQIQ gaat vooral veel optrekken met Future Communication (65 consultants), legt Rutger van der Laan, de oprichter van SQIQ, uit. "De krachtenbundeling met vooral Future Communication gaat een enorme boost geven. Wederzijds kunnen we elkaars opdrachtgevers voorzien van nog meer, nog betere en bredere digital-, marketing- en communicatieondersteuning.”

Future Groep lijft Amsterdamse detacheerder SQIQ in

Wout Dekker, sinds oktober 2018 directeur van Future Communication vult aan: “Wij zien bij onze opdrachtgevers een steeds grotere vraag naar online communicatieondersteuning. Samen met SQIQ gaan we aan die vraag nog beter voldoen dan voorheen. Andersom vergroten we ons speelveld eveneens door het grote aantal corporate opdrachtgevers waar SQIQ al aan het werk is.”

Samen kunnen de twee dienstverleners volgens het duo “de gehele communicatie-, digital- en marketingsector bedienen in zowel overheid als het bedrijfsleven.

 

Bovendien kan Future Communication door de krachtenbundeling putten uit een grotere, flexibele schil van talent. Dekker: “Daar waar wij bewust met eigen communicatieconsultants werken, beschikt SQIQ over een groot netwerk van digital freelancers. Tezamen garanderen we hiermee de beste invulling van tijdelijke personeelsbehoeften.”

 

Een hub in Amsterdam

SQIQ zal gevestigd blijven in zijn kantoor in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Ook daar ziet Dekker mogelijkheden: “We creëren met deze overname een kleine ‘hub’ voor Future Communication in Amsterdam. Altijd handig en nuttig, we hebben veel opdrachtgevers in de regio Amsterdam.”

Vorig jaar nam De Future Groep GGN Bewindvoering over (toegevoegd aan PLANgroep Schuldhulpverlening), evenals Langhenkel (gefuseerd met Talenter en inmiddels Langhenkel-Talenter).