Wout Dekker benoemd tot directeur Future Communication

30 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Future Communication heeft Wout Dekker benoemd tot directeur. Dekker zal per 1 november aanstaande Marcel Baas opvolgen, die het allround communicatieadviesbureau uit Utrecht de afgelopen ruim twee jaar heeft geleid.

Wout Dekker beschikt over meer dan dertig jaar aan (management)ervaring, in het bijzonder op het snijvlak van public affairs, coaching, crisiscommunicatie en marketingstrategie. Dekker is afkomstig van PGGM, waar hij zes jaar dienstdeed als Directeur Corporate Communicatie.

Voor zijn aanstelling bij PGGM is Dekker ongeveer drie jaar als Manager Communicatie & Public Affairs werkzaam geweest bij Zorgverzekeraars Nederland. In zijn eerdere loopbaan was hij twaalf jaar actief voor de Nationale Politie, waar hij jarenlang fungeerde als Hoofd Communicatie bij de Regiopolitie (Utrecht Midden-Nederland) en waar hij in de laatste twee jaar de rol van Hoofd Communicatie & Marketing binnen de politieacademie vervulde. Dekker begon zijn loopbaan bij het Erasmus MC, waar hij bijna elf jaar de rol van Hoofd PR & Voorlichting vervulde.

Future Communication

In januari van dit jaar sloot Dekker zich aan bij Future Communication, een van de grootste allround communicatieadviesbureaus in Nederland, gespecialiseerd in onder meer het ontwikkelen en uitvoeren van communicatiestrategieën voor zowel de overheid als het bedrijfsleven. Het team van Future Communication telt zo’n 60 communicatieconsultants, online specialisten en redacteuren, die opdrachtgevers ondersteunen bij uiteenlopende communicatievraagstukken: van omvangrijke infrastructurele projecten en interne veranderopgaven tot employer branding en het inrichten van communicatieafdelingen.
Wout Dekker benoemd tot algemeen directeur Future Communication Dekker nam uitgebreide kennis en ervaring mee naar zijn nieuwe werkgever. “Mijn expertise ligt onder meer in het bouwen, coachen en leiden van communicatieteams, de organisatie van de communicatie, bij reputatieprojecten en crisiscommunicatie”, zei Dekker ten tijde van zijn aanstelling. Bovendien nam hij twee nieuwe opdrachtgevers mee – Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen (SPH) en Woonzorgconcern IJsselheem – naar het communicatiebureau, dat is gevestigd aan het Herculesplein in Utrecht. In beide organisaties werkte Dekker als interimmanager communicatie en woordvoerder.

Wout Dekker directeur

Dekker startte bij Future Communication aanvankelijk als Principal Consultant, om afgelopen zomer door te groeien naar de rol van Managing Director. Dekker was tevens toegetreden tot de directie van Future Communication, onderdeel van Utrechtse zakelijke dienstverlener Future Groep*. Sindsdien richtte Dekker zich op de dagelijkse operatie van het communicatiebureau, samen met directeur Marcel Baas, die zich vooral richtte op de merk- en marktstrategie van Future Communication, naast zijn rol als Directeur van HR-adviesbureau en zusterorganisatie Human Capital Group

Met zijn huidige promotie tot algemeen directeur neemt Dekker het stokje over van Baas, die officieel eind dit jaar het Utrechtse communicatieadviesbureau zal verlaten. Baas kan terugkijken op een jarenlange staat van dienst in het communicatie- en marketinglandschap. In zijn eerdere loopbaan was hij in verschillende management- en bestuurlijke rollen verantwoordelijk voor de corporate communicatie (en/of marketing) van onder andere Deloitte, AFC Ajax, Olympia Uitzendgroep, Twynstra Gudde, Fleishman Hillard, en BPD Europe.

De benoeming van Wout Dekker komt in een periode waarin Future Communication sterk groeiende is. Eerder dit jaar startten zes vrouwelijke adviseurs bij het communicatiebureau.

* Future Groep ontstond in 2016 als gevolg van de splitsing van Conclusion in twee aparte bedrijven. Onder de vlag van Future Groep zijn vijf adviesbedrijven actief: Human Capital Group (HR-advies), Future Communication (communicatieadvies), PLANgroep (schuldhulpverlening en budgetbeheer), PLANgroep Financiële Services (managed services voor de financiële sector) en Talenter Business Services (dienstverlener voor de publieke sector).