Zes vrouwelijke adviseurs starten bij Future Communication

25 juni 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Communicatieadviesbureau Future Communication heeft de afgelopen maanden zes vrouwelijk adviseurs toegevoegd aan zijn team. Inge de Kruijf, Chantal Schoen, Roos Bouman, Amy Krebber en Marie Hermeling vervullen allen de rol van Communication Consultant. Daarnaast is Daphne Wezenberg begonnen als Content Consultant.

Marie Hermeling startte afgelopen februari bij het kantoor. Hermeling is inmiddels op projectbasis in de weer als Communication Consultant ICT: “Voor de provincie Utrecht ben ik verantwoordelijk voor de interne communicatie en verandercommunicatie rondom het programma Informatiebeveiliging en Privacy 2018.” Eerder deed Hermeling ruim tien jaar ervaring op als communicatiespecialist bij onder andere BPSolutions – een IBM Business Partner – en bij HGH Business Consultancy. 

Een maand later begon Amy Krebber bij Future Communication. Krebber – in dienst als Communication Consultant – hecht veel waarde aan het dienstenaanbod van het bureau: “De vraagstukken waar we ons over buigen doen ertoe. Soms liggen ze gevoelig, soms telt elk woord. Zeker dan hebben onze opdrachtgevers er alle belang bij om goede gesprekken te voeren met burgers, klanten, medewerkers en andere belanghebbenden. Daar zijn wij voor.” Voor haar overstap naar het communicatieadviesbureau werkte ze zo’n vier jaar als communicatiemedewerker bij Media Tornado, een full-service bureau gespecialiseerd in publiciteit, promotie en events voor organisaties gericht op (live) entertainment, tv, lifestyle, speelgoed en toerisme.

Weer een maand later verwelkomende het bedrijf Daphne Wezenberg. Zij vervult sindsdien de rol van Content Consultant. Haar nieuwe werkgever is verheugd over haar aantreden: “Met een frisse blik, een goede dosis creativiteit en een vlotte pen hoopt ze flitsende en interessante artikelen te tikken om zo het contentteam te versterken. Ze heeft een achtergrond in de modejournalistiek, maar op dit moment duikt ze graag meer de diepte in.” Die journalistieke ervaring deed Wezenberg op bij Blogproof.nl (2011 – 2018), bij Marie Claire (februari 2014 – augustus 2014) en bij CosmoGIRL! (september 2014 – juli 2015).

Zes vrouwelijke adviseurs starten bij Future Communication

De maand daarna – in mei – werden maar liefst drie vrouwen toegevoegd aan het team van Future Communication. Een daarvan is Communication Consultant Roos Bouman. Haar nieuwe werkgever prijst haar vakkennis: “Vraag haar alles over online communicatie, contentmarketing, redactie en social media.” Alhoewel Bouman in 2013 haar masteropleiding in Communicatiestudies aan de Universiteit Utrecht afrondde – en dus pas een krappe vijf jaar werkzaam is – heeft ze al ervaring opgedaan bij zeer veel verschillende organisaties, zoals de Kamer van Koophandel, Volkswagen Pon Financial Services, Mercedes Benz Nederland, Profile Car & Tyreservice, FNV, Nederlands Jeugdinstituut, Robeco, Total Gas & Power, Presenter, De Volksbank en RMMBR. 

Ook Chantal Schoen startte in mei bij het communicatieadviesbureau als Communication Consultant. Schoen toont zich verheugd over de activiteiten van haar nieuwe werkgever: “Of het nu gaat om de verbreding van een provinciale weg, een grootscheepse reorganisatie bij een multinational of de implementatie van een nieuw softwarepakket: door openheid en transparantie weten we de vertaalslag te maken van wens naar realisatie, van plan naar uitvoering, van verzet naar support.” Voordat Schoen toetrad tot het team van het adviesbureau was ze ruim drie jaar in de weer bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier – een Nederlands waterschap – als communicatiemedewerker. 

Ten slotte begon ook Inge de Kruijf in mei als Communication Consultant bij het adviesbureau. De Kruijf heeft er inmiddels een loopbaan van zo’n tien jaar erop zitten, waarin ze zich onder meer heeft gericht op interne & externe communicatie, projectmanagement en social media. Ook hield ze zich vijf jaar bezig met public relations bij Wehkamp: “Ik was medeverantwoordelijk voor het communicatiebeleid van wehkamp.nl.” Future Communication roemt haar gedrevenheid: “Wat haar nu zo typisch maakt? Ze is een echte creatieveling; altijd op zoek naar een passende communicatieoplossingen en gedreven deze ook tot een succes te maken. Over vijf jaar hoopt ze aan de meest uiteenlopende opdrachten te hebben gewerkt voor onze ambitieuze opdrachtgevers.”

Future Communication, dat onderdeel is van de Utrechtse zakelijke dienstverlener Future Groep (ontstaan in maart 2016 uit een splitsing van Conclusion), reageert verheugd op de komst van de nieuwe collega’s: “Welkom bij de club!”