Wout Dekker treedt toe tot directie van Future Communication

20 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Vanwege de sterke groei van Future Communication is Wout Dekker, die begin 2018 startte als Principal Consultant bij het communicatieadviesbureau, toegevoegd aan de directie. Samen met Algemeen Directeur Marcel Baas zal de voormalig communicatiedirecteur van PGGM het communicatieadviesbureau verder gaan uitbouwen.

Met meer dan dertig jaar aan (management)ervaring en expertise in het bijzonder op het snijvlak van public affairs, coaching, crisiscommunicatie en marketingstrategie, kan Wout Dekker terugkijken op een lange staat van dienst. Voorafgaande aan zijn rol als Directeur Corporate Communicatie bij PGGM werkte Dekker ruim drie jaar als Manager Communicatie & Public Affairs bij Zorgverzekeraars Nederland. In zijn eerdere loopbaan was Dekker twaalf jaar werkzaam bij de Nationale Politie, waar hij jarenlang fungeerde als Hoofd Communicatie bij de Regiopolitie (Utrecht Midden-Nederland) en in de laatste twee jaar de rol van Hoofd Communicatie & Marketing binnen de politieacademie vervulde. Dekker begon zijn loopbaan bij het Erasmus MC, waar hij bijna elf jaar als Hoofd PR & Voorlichting actief was.

Sinds januari 2018 werkt Dekker als Principal Consultant bij
Future Communication, met rond de 60 professionals een allround communicatieadviesbureau gevestigd in Utrecht. Concreet ondersteunt het bureau bij uiteenlopende communicatievraagstukken: van omvangrijke infrastructurele projecten en interne veranderopgaven tot employer branding en het inrichten van communicatieafdelingen. Als onderdeel van de Utrechtse zakelijke dienstverlener Future Groep* (ontstaan in maart 2016 als afsplitsing van Conclusion), is Future Communication de afgelopen periode sterk gegroeid. Afgelopen juni nog startten maar liefst zes nieuwe vrouwelijke adviseurs bij het communicatiebureau.

Wout Dekker treedt toe tot directie van Future Communication

In lijn met de sterke groei besloot Future Communication de directie uit te breiden, waarbij de keuze is gevallen op Dekker. Met ingang van 1 juli 2018 vormt Dekker samen met Algemeen Directeur Marcel Baas de directie van Future Communication. In zijn nieuwe rol als Managing Director zal Dekker zich richten op de dagelijkse operatie. Baas houdt zich als eindverantwoordelijk directeur onder andere bezig met de merk- en marktstrategie van Future Communication en blijft deze functie combineren met zijn rol als Directeur van HR-adviesbureau en zusterorganisatie Human Capital Group. Daarnaast is hij lid van het managementteam van de Future Groep.

Marcel Baas is verheugd over de komst van Dekker: ”We merken dat onze manier van werken aanslaat bij steeds meer opdrachtgevers en dat communicatieconsultants graag bij ons willen werken. We groeien gestaag aan zowel klantzijde als in aantallen medewerkers. Om die groei in goede banen te leiden, hebben we ervoor gekozen Wout aan onze directie toe te voegen. Ik kijk ernaar uit samen met hem leiding te geven aan de verdere ontwikkeling van ons bureau.”

* Future Groep is in april 2016 ontstaan, als gevolg van de splitsing van Conclusion in twee aparte bedrijven. De IT-werkmaatschappijen werden ingelijfd door NPM Capital en opereren nog steeds onder de Conclusion-vlag, terwijl de niet IT-gerelateerde entiteiten werden samengevoegd in Future Groep. Het ging hierbij om vijf adviesbedrijven: Human Capital Group (HR-advies), Future Communication (communicatie-advies), PLANgroep (schuldhulpverlening en budgetbeheer), PLANgroep Financiële Services (managed services voor de financiële sector) en Talenter Business Services (dienstverlener voor de publieke sector).