Qhuba voegt Enterprise Architecture expert Mendel Koerts toe aan netwerk

07 februari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mendel Koerts is toegetreden als partner tot Qhuba. Met de komst van de ervaren Koerts versterkt het managementadviesbureau zijn dienstverlening op het gebied van Enterprise Architecture.

Met Koerts (46) aan boord breidt Qhuba de BTM (Business & Technologie Management) activiteiten verder uit. Opdrachtgevers van Qhuba zullen volgens Wouter Hasekamp, algemeen directeur van het bureau uit Utrecht, profiteren van de praktijkervaring van Koerts op het gebied van moderne Enterprise Architectuur, een vakgebied dat het midden houdt tussen bedrijfskunde, informatiekunde en informatica.

De belangrijkste doelstelling binnen Enterprise Architectuur is om ervoor te zorgen dat de IT-dienstverlening en -omgeving van een organisatie zich in al haar geledingen in de gewenste richting ontwikkelt. De spil in het web binnen het domein – de architect – ondersteunt het management bij het maken van keuzes en het nemen van de juiste investeringsbeslissingen. “Helderheid in die complexiteit van IT en technologie aanbrengen en de juiste keuzes mogelijk maken – dat is wat een Enterprise Architect volgens kenners waardevol maakt.

Koerts heeft jarenlange ervaring binnen de IT consulting branche en heeft zich de afgelopen tien jaar gespecialiseerd in Enterprise Architectuur. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest bij de IT Advisory praktijk van EY en de SAP-tak van Capgemini en Gartner, startte hij in 2011 een eigen onderneming. Sindsdien focust hij geheel op het adviseren omtrent de architectuur van organisaties, vooral met betrekking tot digitale transformaties. Koerts richt zich hierbij vooral op het realiseren van business-impact.

Wouter Hasekamp en Mendel Koerts

“Mendel is één van die architecten die daadwerkelijk de samenhang in kaart weet te brengen tussen een organisatie met businessdoelen, processen, systemen, infrastructuur en security. Qhuba en onze opdrachtgevers gaan daar veel aan hebben”, aldus Hasekamp. 

Koerts laat in een reactie op zijn aanstelling weten uit te kijken naar de samenwerking. “Werken onder de vlag van Qhuba biedt vele voordelen. Door de samenwerking met Qhuba maak ik deel uit van een voortreffelijk relatienetwerk. Daarnaast ben ik nu een onderdeel van het groeiende partnernetwerk waar men elkaar kan vinden voor het uitwisselen van kennis, ontwikkelen van visie en voor ondersteuning bij de uitvoer van opdrachten.”

Het partnernetwerk van Qhuba is de afgelopen maanden uitgebreid met verschillende professionals. In het afgelopen najaar zijn drie partners verwelkomd – Frank Leevendig, Reinier van den Biggelaar en René van Erk – en eerder in 2017 sloot verandermanagement-specialist Erik Dirvens zich aan. Alle vijf de partners, inclusief Koerts, hebben één ding gemeen, zegt Hasekamp: “Ze zijn experts in strategie-executie en digitale transformatie.” 

Koerts stelt tot slot dat hij bij de transitie naar een digitale onderneming een belangrijke rol ziet voor de Enterprise Architect: “Denk aan het meedenken over innovatieve businessmodellen, de inzet van digitale technologieën voor het optimaliseren van bestaande producten en diensten en tot slot het optimaliseren van de customer experience.”