Baker Tilly Berk verlengt sponsorcontract met PEC Zwolle

15 december 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Baker Tilly Berk zal ook de komende drie jaar optreden als sponsor van PEC Zwolle. Het accountants- en advieskantoor heeft onlangs de huidige overeenkomst met de Eredivisieclub verlengd tot en met het seizoen 2019-2020.

Ook de afgelopen negen jaar trad Baker Tilly Berk al op als sponsor van de voetbalclub. PEC geeft aan verheugd te zijn met de verlenging van het sponsorcontract en beschrijft het bureau, dat ook over een vestiging in Zwolle beschikt, als een “zeer betrokken sponsor”. Joost Broerse, die tot 2015 nog voetbalde in het eerste van PEC en inmiddels commercieel directeur is bij de club, geeft aan: “Zo zitten de gehele families (vrouw en kinderen) van zowel Pierre Satink als Ronald Hoeksel (beide partner bij Baker Tilly Berk, red.), die zojuist hun handtekening hebben gezet onder de nieuwe verbintenis, op de publieke tribune. Het virus dat PEC Zwolle heet, is bij de gehele familie aanwezig.”

Hoewel de naam van Baker Tilly Berk niet op de shirts van PEC Zwolle zal prijken – daar staat de naam van hoofdsponsor Molecaten (campings en vakantieparken) – heeft het bureau wel zijn stempel weten te drukken op de voetbalclub, zoals Broerse duidelijk maakt: “Baker Tilly Berk heeft een voortrekkersrol gehad bij het realiseren van de Business Loge en de oprichting ervan, maar ook later bij de realisatie van de Business Loge PLUS zijn zij één van de initiatiefnemers geweest. Deze loge is namelijk ontstaan vanuit de behoefte van onze eigen sponsoren. Baker Tilly Berk is daarnaast de naamgever van de tweede verdieping.” 

Teamprestatie

Hoeksel laat namens Baker Tilly Berk weten blij te zijn de samenwerking met PEC voort te zetten, waarbij hij wijst op de gelijkenissen tussen het kantoor en de club: “Baker Tilly Berk gelooft in de teamprestatie. Net zoals PEC Zwolle moeten alle schakels in het team optimaal presteren voor het beste resultaat. Wij zijn content met de contractverlenging en dragen op deze manier PEC Zwolle een warm hart toe.” Daarnaast zal het bureau natuurlijk ieder jaar een financiële bijdrage leveren aan de begroting van PEC, die voor dit seizoen uitkwam op zo’n €12 miljoen.

Baker Tilly Berk verlengt sponsorcontract met PEC Zwolle

PEC Zwolle is niet de enige voetbalclub die wordt gesteund door Baker Tilly Berk. Ook het Rotterdamse Excelsior ontvangt sponsoring van het bureau. In het verleden deed het kantoor dit ook bij Excelsiors ‘grote broer’ uit Rotterdam, landskampioen Feyenoord. De derde Rotterdamse Eredivisieclub, Sparta, verlengde eerder dit jaar haar contract met shirtsponsor Centric.

Het is niet ongebruikelijk dat accountancy- en adviesorganisaties zich als sponsor verbinden aan voetbalclubs en andere sportorganisaties. Zo is PwC bijvoorbeeld sponsor van de KNVB en was het een van de partners van het EK voor vrouwen dat afgelopen zomer plaatsvond in ons land en werd gewonnen door de Oranje Leeuwinnen. Ook deed het bureau onderzoek naar de economische waarde van het toernooi. Verder is VODW sponsor van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en ondersteunt Deloitte jaarlijks het naar het kantoor vernoemde golftoernooi ‘Deloitte Ladies Open’. En tot niet zo heel lang geleden was EY nog sponsor van NOC*NSF. Hier begon het kantoor mee in 1999, om zich eind vorig jaar als sponsor terug te trekken.