Nextpayroll volgende toevoeging voor flex dienstverlener Brisker Group

03 december 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Brisker Group heeft Nextpayroll ingelijfd. De full-service HR-dienstverlener is hiermee naar eigen zeggen uitgegroeid tot Nederlands marktleider op de payroll- en backofficemarkt. De overname wordt deels gefinancierd door Waterland Private Equity Firm, dat sinds 2015 een belang heeft in Brisker. Tijdens het overnametraject werden de aandeelhouders van Nextpayroll bijgestaan door Baker Tilly Berk Corporate Finance, terwijl Brisker werd ondersteund door Lexence.

“Met de overname van Nextpayroll verstevigen wij onze positie in het zuiden van het land. Maar, belangrijker nog, Nextpayroll past gewoon heel goed bij ons. Ze zijn sterk in kostprijsbeheersing en gaan net als wij voor kwaliteit en efficiency”, vertelt Dennis Luyten van Pay for People, een van de bedrijven binnen Brisker Group. “Ze doen sterk denken aan het Pay for People van een aantal jaar geleden”, voegt Brisker Group-CEO Paul van den Ronden toe. “Vooral door het gebruik van een eigen internetportaal; meteen ook een van de redenen voor Nextpayroll om de overstap te maken naar Brisker Groep.”

Het in Breda gevestigde Nextpayroll – dat vorig jaar een omzet van zo’n €40 miljoen realiseerde – richt zich op het verzorgen van de backoffice voor intermediairs, uitzendbureaus, werving- en selectiebureaus, detacheringbureaus en het verlenen van payrolldiensten voor inleners. De nieuwe eigenaar, Brisker Group, is een vergelijkbare speler gespecialiseerd in flexibele arbeid en de ondersteuning van organisaties, ook met payroll-oplossingen en backofficedienstverlening. De groep – die voorheen bekendstond als Pay for People Group – bestaat uit Pay for People, Holland Payroll, Smart Services, Tentoo – en nu dus ook Nextpayroll. De nieuwe aanwinst blijft binnen de groep bestaan in zijn huidige hoedanigheid, waarbij de leiding in handen blijft van de huidige directie. Ook blijven de huidige medewerkers zich inzetten vanuit de bestaande vestiging in Breda.

Nextpayroll volgende toevoeging voor flex dienstverlener Brisker Group

Nextpayroll geeft aan dat de overname komt op een natuurlijk moment. “We bevonden ons op een kruispunt in onze bedrijfsvoering: verder investeren of aansluiting zoeken bij een grotere, gelijkgestemde partij. Na een aantal verkennende gesprekken met Dennis en Paul, besloten we in zee te gaan met Brisker Groep”, legt mede-eigenaar Frank Roode uit. “Onze visie, focus en bedrijfsprofiel sluiten naadloos aan bij die van Brisker Groep”, vult mede-eigenaar Paul de Waal aan: “Innovatie en verdere verbetering van ICT zijn essentieel om Nextpayroll verder te ontwikkelen, de slagkracht te vergroten en de dienstverlening richting onze klanten verder te verbeteren. Pay for People werkt met in eigen beheer ontwikkelde software genaamd Pay4me. Voor ons een mooie aanleiding om het gesprek aan te gaan en uiteindelijk te komen tot deze constructie.”

Het inlijven van Nextpayroll door Brisker Groep is terug te herleiden naar de samenwerking die in 2015 werd aangegaan met investeerder Waterland Private Equity Firm. De nadruk hierin ligt op het realiseren van de groeiambities van Brisker. “We willen graag een ondersteunende rol spelen voor partijen waar efficiënte processen zeer belangrijk zijn. Samenwerkingsverbanden en selectieve overnames, zoals die van Nextpayroll, maken daar deel van uit”, aldus Luyten. “Wij – en dus ook onze klanten – profiteren van de schaalgrootte van Brisker Groep en omgekeerd brengen wij kennis en expertise in. Paul en ik hebben opgeteld zo’n 35 jaar ervaring in de flexbranche en een team van ervaren specialisten naast ons staan”, voegt Roode toe.

“Met het bundelen van onze krachten, zijn wij marktleider in Nederland op de payroll- en backofficemarkt. We zijn specialist in het uitvoeren van werkgeverschap van eigen medewerkers, freelancers en uitzendkrachten. Met in eigen beheer ontwikkelde software zorgen wij voor extra gemak voor ondernemers”, stelt Den Ronden. “Met onze 230 medewerkers in Nederland en België willen wij de arbeidsmarkt beter laten functioneren, zodat intermediairs, uitzendkrachten, mkb’ers, freelancers, zzp’ers, kennismigranten en expats volledig worden ontzorgd. Wij willen ervoor zorgen dat het voor hen makkelijker wordt om te ondernemen, te leven en te werken”, besluit Luyten. 

Dealmakers

De overname van Nextpayroll door Brisker kwam mede tot stand dankzij de begeleiding van Baker Tilly Berk en Lexence. “Onze Corporate Finance afdeling heeft de aandeelhouders van Nextpayroll bijgestaan bij de onderhandelingen, het begeleiden van het boekenonderzoek en het opstellen van de contracten”, laat Baker Tilly Berk weten in toelichting op de deal: “De werkzaamheden zijn verricht onder leiding van Mark Goderie (Director CF) en Marcel Ploegsma (Legal).” Aan de andere kant van de onderhandelingstafel werd Brisker bijgestaan door een team van M&A-specialisten van advocaten- en notarissenkantoor Lexence. Het dealteam van Lexence bestond uit Luc Habets, Diederick de Boer, Iris Hoekstra, Nicky Spaan en Arno Krikke.