EY stopt na achttien jaar met sponsoring van NOC*NSF

16 december 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nadat EY in 1999 startte met de sponsoring van NOC*NSF (Nederlands Olympisch Comité * Nederlandse Sport Federatie), zal de accountancy- en adviesorganisatie hier per 31 december 2016 mee stoppen. EY wil na veranderingen in zowel de interne als externe omgeving zich meer gaan richten op hun kernactiviteiten.

De afgelopen achttien jaar mocht EY zichzelf Partner in Sport noemen. De zakelijke dienstverlener beoogde in zijn samenwerking met NOC*NSF om de sportparticipatie te verhogen en sport in Nederland naar een structureel hoger niveau te brengen. Samen met de sportfederatie heeft EY daarom een groot aantal projecten op touw gezet om zowel topsport als breedtesport te stimuleren en te professionaliseren. 

EY stopt na achttien jaar met sponsoring Nederlandse sport

“Wij kijken met trots terug op de langdurige en prettige samenwerking met NOC*NSF en de daarbij bereikte resultaten. Samen hebben wij een bijdrage weten te leveren aan de professionalisering van de sport en de maatschappelijke kracht van sport in Nederland”, zegt Coen Boogaart, Country Managing Partner EY Nederland, over de afgelopen periode.

“Maar tegelijkertijd,” vervolgt Boogaart, “hebben wij te maken met sterke veranderingen binnen en buiten onze organisatie waardoor wij scherpe keuzes moeten maken met als gevolg wijzigingen ten aanzien van onze marketing, sponsoring en relatiemanagement. Dit heeft ons doen besluiten het partnership met NOC*NSF niet te verlengen. Onze kennis en ervaring gaan we nog meer inzetten om, via onze kernactiviteiten (Assurance, Tax, Transaction Advisory Services & Advisory), bij te dragen aan onze missie: ‘Building a better working world’.” 

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF, blikt tevreden terug op het jarenlange partnership: “Wij bedanken EY voor de jarenlange intensieve samenwerking en specifieke aandacht die zij hebben gecreëerd voor de sportcoaches, waarmee zij in 2008 de campagne ‘De coach verdient ook een medaille’ zijn gestart. Samen met EY hebben we coaching naar een hoger niveau kunnen brengen.”