Omzet van Baker Tilly Berk neemt met 7% toe naar €90,7 miljoen

03 april 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Accountants- en advieskantoor Baker Tilly Berk heeft het afgelopen jaar een omzetgroei van 7% geboekt naar €90,7 miljoen.

Na een aantal uitdagende jaren, vooral het gevolg van de financiële crisis en de nasleep daarvan, en een strategische heroriëntatie die in 2012 werd doorgevoerd, heeft Baker Tilly Berk vanaf 2014 de weg omhoog gevonden. Na een goed jaar in 2015 – de omzet nam met 4,2% toe naar €84,8 miljoen – wist de zakelijke dienstverlener de omzetgroei afgelopen jaar te versnellen naar 7,0%. 

Hiermee groeide Baker Tilly Berk in fiscaal jaar 2016 harder dan de meeste grote concurrenten: EY boekte een groei van 2% naar €727 miljoen, KPMG zag de omzet toenemen met 1% naar €608 miljoen en BDO boekte 1,2% groei naar bijna €232 miljoen*. PwC zag net als Baker Tilly Berk een inkomstenstijging van 7% naar €744 miljoen, terwijl Deloitte de uitschieter was in de accountancy- en consultancymarkt met een inkomstentoename van maar liefst 20% naar €785 miljoen.

Omzet van Baker Tilly Berk

Baker Tilly Berk realiseerde omzetgroei in alle service lines. De auditpraktijk groeide het hardst, met 11,9% naar €26,3 miljoen. De inkomsten uit dienstverlening op het gebied van tax compliance & advisory stegen met 8% naar €35 miljoen, terwijl de accountingtak een lichte toename zag, met 1% naar €29,4 miljoen. Het aantal medewerkers is gestegen van 688 (622 in FTEs) naar 736 (668 in FTEs), waarbij 59% van het personeelsbestand bestaat uit mannen en 41% uit vrouwen.

“Een groeiende klantenportefeuille, een sterke groei van wettelijke controleopdrachten en een toenemende vraag naar hoogwaardige advisering leiden tot onze omzetgroei. Ik zie dat als een compliment aan de medewerkers en onze organisatie”, zegt Arno van der Heijden, bestuursvoorzitter van Baker Tilly Berk.

Investeren in mensen en diensten

Hij voegt toe dat de dienstverlener de vruchten plukt van drie initiatieven waar de afgelopen jaren intern veel aandacht aan is gegeven. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in de kwaliteit van medewerkers. “Bijna al onze medewerkers zijn getraind op competenties die nodig zijn om de klant anno 2017 goed te kunnen bedienen”, aldus Van der Heijden, die sinds de zomer van 2015 de scepter zwaait bij het bureau. Het merendeel van de trainingen worden in-house gegeven door BTB Academy, daarnaast wordt een gedeelte extern verzorgd.

Ten tweede, Baker Tilly Berk heeft fors geïnvesteerd in het ontwikkelen en naar de markt brengen van nieuwe proposities. Voorbeelden zijn ‘Employment Advisory’, een compleet aanbod HR-adviesdiensten; ‘Audit Innovation’, een paraplu voor verschillende technologische diensten die controleactiviteiten vergemakkelijken; en ‘Be in Control’, een dienst waarmee klanten realtime inzicht krijgen in de cijfers van hun onderneming. Bovendien zijn de bedrijfsprocessen verder gedigitaliseerd, waarmee Baker Tilly Berk een efficiencyslag in de bedrijfsvoering heeft weten te behalen. 

Baker Tilly Berk wordt in ons land geleid door Arno van der Heijden, Ronald Hoeksel en Rob Loves. Hoeksel is per 1 januari 2017 afgetreden – hij wordt per 1 juli 2017 opgevolgd door Marcel Huisman. Wereldwijd heeft Baker Tilly een omzet van $3,2 miljard, gegenereerd door 30.000 professionals in 140+ landen.

* De gegevens van BDO hebben betrekking op fiscaal jaar 2015. In mei dit jaar worden de cijfers van fiscaal jaar 2016 uitgebracht.