Nieuw bestuurslid en partner voor Baker Tilly Berk

04 januari 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Accountants- en advieskantoor Baker Tilly Berk heeft twee wijzigingen in de topstructuur bekendgemaakt. Marcel Huisman, een partner in de accountancytak, volgt Ronald Hoeksel op als bestuurslid, terwijl Jan Boom als partner is aangetrokken van concurrent PwC. 

Gisteren maakte Baker Tilly Berk bekend dat Ronald Hoeksel per 1 januari 2017 is teruggetreden als bestuurslid. Zijn verantwoordlijkheden worden per 1 juli 2017 overgenomen door Marcel Huisman, die sinds 2006 als partner verbonden is aan Baker Tilly Berk. Daarvoor werkte Huisman voor Berk Accountants en Belastingadviseurs (de juridische voorganger van het bureau) en meer dan twintig jaar voor Big Four kantoor PwC, in zijn laatste rol als Director.

De bestuurstaken van Hoeksel worden in de tussenliggende periode waargenomen door Jeroen Spiekker, die de rol van directeur Bureau Vaktechniek Accountants vervult. Het bestuur bestaat verder uit voorzitter Arno van der Heijden (hij volgde in juli 2015 Ted Verkade op) en Rob Loves. 

Baker Tilly Berk kantoor

Per 1 januari 2017 is ook Jan Boom benoemd tot partner bij Baker Tilly Berk. De voormalige regioleider Noord-Oost-Centrum maakt de overstap van PwC en wordt verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de praktijk in Noordoost-Nederland. Boom studeerde Accountancy aan hogeschool Windesheim en behaalde in 1997 zijn postdoctorale opleiding registeraccountant aan de VU Amsterdam.

In 1993 startte hij zijn carrière bij een van de rechtsvoorgangers van PwC en in 2005 werd hij benoemd tot partner. Vanuit zijn rol als partner en regioleider Noord-Oost-Centrum was Boom verantwoordelijk voor de controle-activiteiten in het marktsegment van private owned ondernemingen in de regio Enschede en Zwolle. Daarnaast was hij als strategisch adviseur betrokken bij grote familiebedrijven en dga-ondernemingen.

Met circa 700 medewerkers is Baker Tilly Berk een van de 10 grootste accountantskantoren van Nederland.