Baker Tilly Berk ziet omzet met 4% stijgen naar 85 miljoen

08 april 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Baker Tilly Berk heeft het afgelopen jaar goed gepresteerd. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de accountancy- en adviesorganisatie, die onlangs gepresenteerd werden door Baker Tilly Berk topman Arno van der Heijden. Ook de vooruitzichten voor 2016 zijn volgens hem ‘rooskleurig’.

Baker Tilly Berk, opgericht in 1914, is met 17 vestigingen door het hele land een van de grootste accountancy- en adviesorganisaties van Nederland. Al bijna dertig jaar maakt het bureau deel uit van Baker Tilly International (een top-8 accountancyspeler wereldwijd) – Berk, de juridische voorganger van Baker Tilly Berk was een van de oprichters van het internationale netwerk in 1988.

Vorige week heeft Arno van der Heijden, bestuursvoorzitter van Baker Tilly Berk, de jaarcijfers van de adviesorganisatie voor 2015 openbaar gemaakt. Hieruit blijkt dat het bureau kan terugkijken op een geslaagd jaar. De omzet kwam uit op €84,9 miljoen, een omzetstijging van 4,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. “Uiteraard merken wij in de markt dat de economie verder aantrekt en deze nette omzetstijging is daar zeker een reactie op”, aldus Van der Heijden.

De grootste deel van de omzetgroei werd gerealiseerd door een toename van de auditwerkzaamheden, hoewel over de hele linie de dienstverlening van het bureau is gegroeid. De dienstenportefeuille van Baker Tilly Berk is met recht breed te noemen. Naast auditactiviteiten levert de adviesorganisatie ook diensten op het gebied van belastingadvies, bedrijfsstrategie, IT-advies, corporate finance, juridische ondersteuning en detachering. “We zien bovendien dat onze investeringen in de verdere professionalisering van onze organisatie en dienstverlening effect hebben. Nieuwe klanten weten ons te vinden, terwijl bestaande klanten ons trouw blijven”, zegt Van der Heijden. Hierbij richt de dienstverlening zich met name op de publieke sector en de grotere MKB-bedrijven, waaronder familiebedrijven.

Eind 2015 had Baker Tilly Berk 688 medewerkers in dienst, waarvan 460 fulltime. 42% van het personeelsbestand bestaat uit vrouwen, en de gemiddelde leeftijd van zijn werknemers is licht gedaald naar ongeveer 37 jaar. “Onze sterke positie helpt ons om in een krappe arbeidsmarkt toptalenten en veelbelovende young professionals aan ons te binden.” Hiermee laat Van der Heijden een ander geluid horen dan bijvoorbeeld zijn concullega Koert van der Bij, financieel bestuurder van Alfa, die tijdens de presentatie van de jaarcijfers van zijn bureau nog aangaf moeite te hebben met het vinden van talent.

Volgens Van der Heijden zijn de vooruitzichten voor 2016 rooskleurig. Zijn bureau kan profiteren van de herstellende economie, en hij heeft er daarom het volste vertrouwen in dat Baker Tilly Berk’s “eigentijdse strategie en betrokken medewerkers” ook dit jaar voor mooie resultaten gaan zorgen.