Baker Tilly Berk opgericht na rebranding van Berk

01 februari 2011 Consultancy.nl

Berk, één van de oudste accountants- en advieskantoren van Nederland, heeft zijn bedrijfsnaam gewijzigd naar Baker Tilly Berk. De rebranding is onderdeel van Baker Tilly’s strategie om wereldwijd één merknaam uit te dragen in de markt.

Vorig jaar nam Baker Tilly International het besluit om geleidelijk alle landenorganisaties te rebranden naar één merknaam. Daarmee wordt cross-border communicatie met klanten en relaties eenvoudiger en kunnen lokale advieskantoren de voordelen van het internationale netwerk onderstrepen. Vorige maand werd de Belgische landenorganisatie al gerebrand naar Baker Tilly België en nu volgt dus ook de Nederlandse praktijk.

Internationalisering

Met de naamswijziging speelt Baker Tilly Berk daarnaast in op de veranderende markt. Het MKB -en vooral het middenbedrijf, de belangrijkste doelgroep van het kantoor, wordt internationaler en vraagt daardoor steeds meer om grensoverschrijdende dienstverlening. De rebranding maakt het voor opdrachtgevers duidelijker dat ze ook gebruik kunnen maken van sterke internationale netwerk van Baker Tilly, aldus Romke van der Veen, die volgende maand aantreedt als nieuwe bestuursvoorzitter van de Nederlandse organisatie.

“Onze ambitie is duidelijk: Baker Tilly Berk is het toonaangevende kantoor voor ondernemers in het middenbedrijf. Met de naamswijziging en nieuwe huisstijl willen wij onze zichtbaarheid in de markt verbeteren. Daaraan hebben we in het verleden te weinig gedaan, deels veroorzaakt door de bescheidenheid bij Berk. Dat mag ons echter niet meer belemmeren om de buitenwereld te vertellen wie we zijn en waar we voor staan” voegt Van der Veen toe.

Baker Tilly Berk International

Geoff Barnes, CEO van Baker Tilly International, is verheugd dat Berk heeft besloten tot de naamswijziging: "Ons doel is dat Baker Tilly wereldwijd wordt herkend als een toonaangevend merk in de zakelijke dienstverlening. Berk is één van de grootste en oudste onafhankelijke leden van het netwerk*. De naamswijziging tot Baker Tilly Berk is dan ook een belangrijke stap voorwaarts bij het bereiken van ons doel. De sterke reputatie van Berk in de Nederlandse accountantsmarkt zal een belangrijke bijdrage leveren aan het verstevigen van onze naam in Europa”.

* Berk was in 1988 een van de oprichters van Baker Tilly International.

Nieuws

Meer nieuws over