Wouter Uijlings versterkt Digital Transformation tak Kirkman Company

10 augustus 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Begin deze maand is Wouter Uijlings gestart als Senior Consultant Digital Transformation bij Kirkman Company. Uijlings was hiervoor werkzaam als manager bij Accenture, waar hij ruim tien jaar de rol van Change en Project Manager vervulde. Binnen Kirkman Company zal Wouter een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de Digital Transformation practice.

Wouter Uijlings studeerde Bestuurlijke Informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg en startte zijn consultancyloopbaan zo’n tien jaar geleden bij Accenture. Bij de grote zakelijke dienstverlener hielp hij diverse grote organisaties bij hun IT transformatie programma’s, onder wie multinationals en overheidsinstellingen. Zo hielp Uijlings bijvoorbeeld een olie- en gasbedrijf met het optimaliseren en transformeren van het IT landschap en was hij verantwoordelijk voor het verandermanagement rondom de systeemintegratie bij een overname door een mijnbouwbedrijf.

Begin deze maand is Uijlings een nieuwe uitdaging aangegaan bij Kirkman Company. Een organisatieadviesbureau dat zich richt op het transformeren van organisaties naar meer relevantie voor alle stakeholders; klanten, medewerkers, partners, milieu, maatschappij en aandeelhouders. Uijlings is aangesteld als Senior Consultant binnen de Digital Transformation praktijk van Kirkman Company. Deze tak richt zich op het helpen van opdrachtgevers met hun digitale transformaties om zo digitale kansen en mogelijkheden te benutten. Te denken valt aan bijvoorbeeld IT-inrichtingsvraagstukken om digitale transformaties mogelijk te maken zoals de inrichting van IT processen, IT Governance en cultuurverandertrajecten om business-IT alignment te realiseren, maar ook het ontwikkelen van nieuwe business modellen.

Wouter Uijlings - Kirkman Company

De komende periode zal Uijlings binnen Kirkman Company een bijdrage gaan leveren aan de verdere ontwikkeling van de Digital Transformation praktijk. Uijlings: “Het is mijn passie om bedrijven te helpen bij het zichzelf toekomstbestendig organiseren met behulp van de middelen van vandaag en morgen. Kirkman Company is een ondernemende en sociale organisatie waarbij ik de kans krijg invulling te geven aan mijn passie.”

De komst van Uijlings ligt in lijn met de groei van Kirkman Company, dat het afgelopen jaar haar team regelmatig heeft versterkt. Inmiddels werken er zo’n vijfenzeventig professionals bij het adviesbureau, die zich specialiseren op de gebieden Customer Excellence, HR & Change, New Economy, Procurement & Partnerships, Strategic (Out)sourcing en Digital Transformation. Eerder dit jaar voegde Kirkman onder andere Fred Sonneville (die afkomstig is van Deloitte en leiding geeft aan de HR Transformation tak) toe aan het team en zijn ook Lotte Edelkoort (HR Consultant), Jochem Tigchelaar (Young Professional) en Maaike Broekhuis (Young Professional) binnen Kirkman gestart.