Kirkman Company, YSE en Dialogue samen verder als Kyden

17 mei 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau Kirkman Company, talentontwikkelaar YSE en trainingsbureau Dialogue gaan samen verder onder de naam Kyden. Het nieuwe bedrijf heeft de ambitie om uit te groeien tot een internationale leider in het ESG-domein.

Door de krachtenbundeling ontstaat een zakelijke dienstverlener met zo’n 175 medewerkers. Zij zijn momenteel actief in Nederland, maar het nieuwe bedrijf kijkt nadrukkelijk over de grens.

“We hebben de ambitie om op Europees niveau een prominente speler in het ESG-domein te worden en de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen”, aldus Roy Klaassen, bestuurslid van Kyden. “We gaan de komende tijd op zoek naar bedrijven die binnen onze strategie passen en onze positie verstevigen.”

Kirkman Company, YSE en Dialogue samen verder als Kyden

De drie partijen aan de basis van Kyden zijn allen gevestigde namen binnen hun specifieke expertisegebieden.

Organisatieadviesbureau Kirkman Company telt ruim 70 consultants en is actief op het vlak van organisatietransformatie. Het bureau heeft praktijken voor onder meer commercial excellence, human resources, duurzaamheid en het bouwen van samenwerkingsverbanden en publiek-private ecosystemen.

Kirkman Company werd vorig jaar uitgeroepen tot een van de leidende adviesbureaus van Nederland door Consultancy.nl en behaalde de afgelopen jaren meerdere noteringen in het MT1000-onderzoek van MT/Sprout.

YSE is gespecialiseerd in het opleiden van young professionals. De traineeships van het bedrijf behoren tot de meest populaire traineeships onder starters. Sinds de lancering in 2007 zijn er vanuit YSE meer dan 200 alumni overgewaaid naar functies in de consultancy en het bedrijfsleven. YSE heeft ook labels voor werving & selectie (Connectors) en training (Skills). Het team telt rond de 55 trainees en kernteamleden.

Dialogue is een opleidingsbureau uit Bussum gespecialiseerd in training, mediation, coaching en intervisie. Bij Dialogue werken ruim 50 trainers, coaches en medewerkers.

“We werken al langere tijd nauw samen”, zegt Klaassen. “Het bundelen van onze krachten in Kyden is een logische vervolgstap.”

Focus op ESG

Met de focus op ESG kiest Kyden voor een duidelijke positionering in de markt. Volgens Klaassen sluit dit aan bij de missie van Kyden om een bijdrage te leveren “aan de belangrijkste uitdaging van onze tijd”.

“Organisaties zijn allemaal, in meer of mindere mate, bezig met richtlijnen rond milieu, sociale omstandigheden en bestuur”, legt hij uit. “Er gebeurt gelukkig al veel om de positieve impact op mens en planeet te vergroten, maar het tempo moet en kan omhoog. De handrem moet eraf.”

“Vanwege ingrijpende veranderingen op het gebied van milieu-, sociale en governance-eisen en een toenemende intrinsieke motivatie vanuit consumenten, medewerkers en bestuurders, begeleiden we bedrijven binnen alle lagen in de organisatie naar een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Door als Kyden samen op te trekken vullen we elkaar aan op het gebied van diensten, vaardigheden, netwerk en capaciteit. Hierdoor zijn we in staat om een full-service ESG-dienstverlening aan te bieden.”

Daarbij kan Kyden ook bogen op een sterk intern trackrecord. Zowel Kirkman Company als Dialogue behoorden tot de eerste spelers in het segment die B Corp-gecertificeerd werden, lang voordat de B Corp-hype in de afgelopen jaren overwaaide naar het bedrijfsleven. Kirkman Company viel deze eer in 2016 te beurt, terwijl Dialogue drie jaar later de certificering wist te verkrijgen.

“Wij hebben als Kyden alle expertise in huis om organisaties bij te staan in hun ESG-transformaties.”

Klaassen: “Wij geloven dat elke organisatie het recht én potentieel heeft om te transformeren naar 100% relevantie voor alle stakeholders: klanten, medewerkers, partners, milieu, maatschappij en aandeelhouders. Wij hebben als Kyden alle expertise in huis om organisaties bij te staan in hun ESG-transformaties.”

Bestuur

Het bestuur van Kyden bestaat uit een zestal leden van de drie bureaus en uit één vertegenwoordiger van Fields Group, een private equity-firma die aan boord is gehaald als partner voor de groeiambitie.

De bestuursleden zijn Roy Klaassen (Kirkman Company), Harry de Haas (Dialogue), Stefanie van de Griendt (YSE) en Joris van Gils (Fields Group), en non-executives Monique van de Griendt (eigenaar Dialogue), Erik van der Meulen en Han Hendriks (mede-eigenaren Kirkman Company en YSE).

Merkharmonisatie

De komende periode blijven Kirkman Company, YSE en Dialogue onder eigen naam in de markt opereren. Op termijn wordt overgegaan op het overkoepelende merk Kyden.

De aandeelhouders van Kirkman Company, YSE en Dialogue werden tijdens het verkooptraject begeleid door Hogenhouck. Het dealteam bestond uit Hein Stoops, Maarten van der Heijden en Bart Kooij.