Kirkman Company toegelaten tot exclusieve B Corp Way-groep

01 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

B Lab, de wereldwijde gemeenschap achter de B Corps-beweging, heeft een exclusieve groep van 25 adviesbureaus aangesteld in heel Europa, die gecertificeerd is om organisaties te helpen bij hun transformatie naar een echte B Corp. Kirkman Company behoort tot het selecte gezelschap.

Wereldwijd zijn er meer dan 3.300 gecertificeerde B Corporations (B Corps) in meer dan 70 landen. B Corps zijn bedrijven en organisaties die ‘people, planet en society’ voorrang geven op winst, of daar tenminste evenveel gewicht aan geven. B Corps die de titel mogen voeren, voldoen aan hoge standaarden als het gaat om hun sociale en milieuprestaties, openbare transparantie en hun juridische aansprakelijkheid om winst en ‘purpose’ in evenwicht te brengen.

Samen met de overheid en non-profitorganisaties spelen B Corps een voortrekkersrol bij het versnellen van de wereldwijde ambitie om een ​​meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen. Bekende B Corps in ons land zijn onder meer Triodos Bank, zuivelproducenten Alpro en Danone, Mud Jeans, Fairphone en Tony's Chocolonely.

Kirkman Company toegelaten tot exclusieve B Corp Way groep

Hoewel de belangstelling voor het behalen van de B Corp-status enorm is - goed doen voor de samenleving en het milieu is vandaag de dag niet langer enkel een hygiënefactor, maar ook een belangrijke onderscheidende factor voor consumenten, bestuurders en investeerders - hebben veel bedrijven moeite met het doorvoeren van de benodigde veranderingen. Dat komt omdat het opbouwen van een B Corp-cultuur veel meer vereist dan enkel het ‘aanvinken van de vakjes’. Het behelst veel meer het omarmen van een ‘social impact’-cultuur binnen alle gelederen van de organisatie en het verankeren van alle aspecten van de SDG’s (Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties) in de bedrijfsvoering en mindset van de organisatie.

Dit is waar de nieuwe ‘B Corp Way’ van B Lab om de hoek komt kijken. Deze community bestaat uit adviesbureaus die koplopers zijn als het gaat om het begrijpen van wat een B Corp is en wat nodig is om anderen te helpen dit voorbeeld te volgen. Deze bedrijven hebben de afgelopen jaren een toonaangevend trackrecord opgebouwd in het geven van B Corp-consultancy en het werken aan implementatietrajecten.

Het in Baarn gevestigde Kirkman Company is sinds 2016 B Corp gecertificeerd, en behoort tot de vandaag gelanceerde ‘B Corp Way’ community. Roy Klaassen, Managing Partner bij Kirkman, is verheugd met het nieuws en zegt: “Wij geloven dat elke organisatie het recht én potentieel heeft om te transformeren naar 100% relevantie voor alle stakeholders: klanten, medewerkers, partners, milieu, maatschappij en aandeelhouders.”

Klaassen besluit: “Al meer dan 20 jaar helpen we mensen het potentieel van hun organisatie te ontdekken en te benutten, om ervoor te zorgen dat ze vandaag voorbereid zijn op de wereld van morgen. Als B Corp Way partner combineren wij onze jarenlange transformatie-ervaring met het bouwen van de organisaties van de toekomst, met als doel: 100% relevant voor alle stakeholders.