Fred Sonneville versterkt HR & Change praktijk van Kirkman Company

20 mei 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Fred Sonneville is begin deze maand gestart als Principal HR-Consultant bij Kirkman Company. Sonneville is afkomstig van Deloitte Consulting, waar hij ruim negen jaar werkzaam was, in zijn laatste rol als Director en service line leader van de HR Transformatie praktijk. In zijn nieuwe rol bij Kirkman Company zal Sonneville een bijdrage leveren aan de groei ambitie van de HR & Change tak en leiding geven aan HR transformatie trajecten voor grote organisaties.

Fred Sonneville is een professional met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van HR transformaties en SAP implementaties. Na het afronden van zijn studie Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Amsterdam* begon hij zijn loopbaan bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in 1999. Hier deed hij gedurende 8,5 jaar ruime werkervaring op, onder meer als Manager SAP Customer Competence Center, projectleider HR-IT Verandermanagement en HR Informatie Manager.

In 2007 maakte Sonneville de overstap naar de consultingpraktijk van Deloitte, waar hij startte als Manager binnen de HR Transformation praktijk van de Human Capital afdeling. Sonneville was bij Deloitte betrokken bij verschillende HR transformatie trajecten, zoals het ontwerpen en implementeren van HR Target Operating- en Service Delivery modellen, het selecteren en implementeren van HR-IT-oplossingen, het uitrollen van HR systemen en het doorlichten van HR-processen. Sonneville richtte zich met name op grote corporates, waaronder DSM en CBRE, maar vervulde ook rollen voor opdrachtgevers in de publieke sector.

In 2011 werd Sonneville benoemd tot de service line leader van de HR Transformatie praktijk, een rol die hij tot afgelopen maand bekleedde. In die tijd wist hij de praktijk uit te bouwen van 16 consultants tot meer dan 65 professionals nu.

Fred Sonneville - Kirkman Company

Na zo’n negen jaar bij Deloitte besloot Sonneville per 1 mei om een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij Kirkman Company als Principal HR-Consultant. Kirkman Company is een organisatieadviesbureau dat zich richt op het creëren van social enterprises – de HR tak van het bureau uit Baarn helpt organisaties met HR thema’s als duurzame inzetbaarheid, HR analytics, workforce flexibility, cultuurverandering en organisatieontwikkeling. In zijn nieuwe rol draagt Sonneville bij aan de groeiambities van de HR & Change practice en richt zich inhoudelijk op integrale HR transformatie trajecten voor grote organisaties. Daarbij varieert zijn focus van HR strategie tot operating model en van HR IT oplossingen tot opzet en ontwikkeling van inhoudelijke HR expertise gebieden.

Sonneville over zijn nieuwe uitdaging bij Kirkman Company: “Het is mijn passie om de HR functie binnen organisaties te helpen verbeteren en daarmee hun toegevoegde waarde en impact op het resultaat van de organisatie te vergroten. Bij Kirkman Company krijg ik de kans om invulling te geven aan deze passie, samen met een relatief kleine, maar kwalitatief sterke HR & Change adviespraktijk. De bijdrage die ik daarnaast kan leveren aan de verdere professionalisering en groei van de HR & Change practice is voor mij een mooie uitdaging”.

* In 2007 behaalde Sonneville ook een Bachelor in Bedrijfskundige Informatica aan de Hogeschool Inholland.