Uitzendorganisatie USG People besteedt ICT-beheer uit aan Centric

30 juni 2016 Consultancy.nl

De Nederlandse landenorganisatie van USG People heeft een vijfjarige IT outsourcing overeenkomst gesloten met Centric. De uitzendorganisatie besteedt haar werkplekbeheer, servicedesk, applicatiehosting en technisch applicatiebeheer uit aan de ICT-dienstverlener uit Gouda.

Met een omzet van €2,6 miljard is USG People een van de grootste leveranciers van tijdelijk personeel en HR-diensten in Europa. Het bedrijf opereert met verschillende merken, waaronder Start People, Unique, Secretary Plus, USG Professionals en Solvus. 

In 2011 besloot USG People om het beheer van zijn IT-infrastructuur uit te besteden aan Capgemini. Als onderdeel van de transactie maakten 41 medewerkers van USG People de overstap naar Capgemini – de ondersteuning werd deels vanuit India geboden. 

Het contract met Capgemini verloopt eind 2016 – tegen deze achtergrond besloot de uitzendorganisatie eind vorig jaar om een nieuwe aanbesteding uit te schrijven. Verschillende partijen dongen mee naar de deal, met Centric als uiteindelijke winnaar. Albert Jan Frankfort, Algemeen Directeur IT Services USG People Nederland, laat weten dat Centric na “een zorgvuldige procedure” is gekozen. De goede “culturele match en de can-do-mentaliteit” van het bureau gaven daarbij de doorslag. “We verwachten de komende jaren dan ook een open samenwerking waarin we als partners proactief samenwerken. Samen bewaken we de balans tussen innovatie en operational cost leadership.”

Uitzendorganisatie USG People besteedt ICT-beheer uit aan Centric

Centric is begin dit jaar begonnen met de werkzaamheden. De nieuwe werkplek van USG People is ontworpen, ook is het migratietraject van de huidige IT-omgeving opgestart. Na afronding van de migratie (naar verwachting eind 2016) levert en beheert Centric op een kleine driehonderd USG People-locaties ongeveer drieduizend nieuwe werkplekken. Deze werkplekken gebruiken de Hybrid Workspace, die de private cloud van Centric combineert met clouddiensten van Microsoft zoals Azure, Office365 en de Enterprise Mobility Suite.

Daarnaast zullen de IT-consultants USG de komende jaren begeleiden bij de verdere integratie en het gebruik van clouddiensten. Daarvoor worden ontwikkelingen van cloudleveranciers aan de hand van Centric’s Hybrid Cloud Assessment beoordeeld op toepasbaarheid bij USG People.

Hans Schrijver, CCO van Centric, over de partnership: “Wij zijn verheugd dat USG People kiest voor onze Hybrid Workspace. De combinatie van ons hybride werkplekconcept en datacentrum biedt efficiënte schaalbaarheid, precies wat een HR-dienstverlener als USG People nodig heeft. Bovendien is de samenwerking met USG People strategisch sterk, omdat we in de toekomst samen mogelijk ook andere klanten kunnen bedienen. USG People draagt zo ook bij aan onze eigen flexibiliteit.”

De scope van de dienstverlening omvat alleen de operaties van USG People in Nederland.

Nieuws