Voormalig Centric-bestuurder Rianne Jans naar Deloitte

20 mei 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Rianne Jans is de nieuwe CFO van Deloitte Nederland. De voormalig Centric-bestuurder zal zich in haar nieuwe rol onder meer bezighouden met de financiële rapportages van het Big Four-kantoor en het standaardiseren van de daarvoor gebruikte IT.

Jans (1974) brengt twintig jaar aan managementervaring op het gebied van finance en automatisering mee naar Deloitte. Ze omschrijft zichzelf als een “ervaren CFO met een bewezen trackrecord in het tot stand brengen van cross-functionele partnerships om resultaten te behalen”.

Voorheen werkte Jans onder meer als finance director bij Eindhoven Airport en bij LogicaCMG (nu CGI). Eerder in haar loopbaan gaf ze leiding aan verschillende businessunits bij Atos. Ze begon haar carrière als investeringsmanager bij private equity- en durfkapitaalinvesteerder Residex. De laatste jaren zetelde Jans tevens in de commissarisraden van aannemersbedrijf Oranjewout en van logistiek dienstverlener Centraal Boekhuis, waar ze ook hoofd van de auditcommissie was.

Rianne Jans, CFO bij Deloitte

Jans maakte de overstap naar Deloitte vanuit IT-dienstverlener Centric. Daar werd ze in juli vorig jaar binnengehaald als CFO, waarmee de rust een beetje moest wederkeren in het door intern geruzie geplaagde bedrijf. Het mocht echter niet zo zijn, en alweer na een half jaar was ook Jans vertrokken bij het bedrijf, waar bestuurders het afgelopen jaar massaal de deur uitliepen vanwege conflicten met eigenaar en Quote 500-lid Gerard Sanderink.

Als CFO van Deloitte Nederland bevindt ze zich net onder de raad van bestuur. Dankzij de uitgebreide ervaring die Jans opdeed bij verschillende IT-dienstverleners denkt ze een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de verdere innovatie van de financiële rapportage-diensten van Deloitte, zoals de inzet van big data en kunstmatige intelligentie.