Hans van der Noordaa leidt RvC van Deloitte Nederland

06 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hans van der Noordaa is de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) van Deloitte. Hij neemt het stokje over van Floris Deckers, die de functie van voorzitter acht jaar bekleedde. 

De nieuwe RvC-topman was al sinds eind 2018 verbonden aan Deloitte als senior adviseur. Hij hield zich bezig met het adviseren van Deloitte-klanten op senior-niveau, met een focus op de financiële sector. 

Van der Noordaa is een goede bekende in de boardrooms van de financiële sector. Hij was twaalf jaar lang lid van de raad van bestuur van ING Groep, en gaf leiding aan de Retail Banking Benelux-divisie. Hij verliet ING om bestuursvoorzitter te worden van verzekeraar Delta Lloyd.

De afgelopen anderhalf jaar heeft Van der Noordaa volgens Hans Honig, de chief executive officer van Deloitte, een leidende rol gespeeld in het uitbouwen van het netwerk op topniveau van Deloitte. Hans van der Noordaa leidt RvC van Deloitte NederlandOver zijn nieuwe uitdaging zegt hij: “Ik heb Deloitte leren kennen als een professionele, klantgerichte organisatie met een indrukwekkende talentpool en een prettige en open cultuur, gericht op innovatie en kwaliteit. Als voorzitter van de raad van commissarissen wil ik graag een bijdrage leveren aan verdere duurzame groei en aan het vertrouwen in onze sector.”

Vertrekkend topman Floris Deckers heeft alle vertrouwen in zijn opvolger: “Hans is een zeer ervaren bestuurder. Hij heeft grote transformaties mogen leiden en heeft veel kennis en ervaring met het leiden van organisaties die onder toezicht staan, zowel in binnen- als buitenland. Een waardige opvolger, ik wens hem veel succes.” 

Andere RvC-leden zijn Jacqueline Rijsdijk, Frans Rooda, Vincent Moolenaar en Nienke Meijer.

Deloitte Nederland heeft een omzet van €668 miljoen. Het adviesbedrijf lag op koers om als eerste van de Big Four de omzetgrens van €1 miljard te doorbreken. Of dat nog gaat lukken is twijfelachtig, gezien de financiële impact van de coronacrisis op het vierde kwartaal van het bureau (het boekjaar van Deloitte loopt van juni 2019 tot juni 2020).