Move Beyond trekt Michael Klaasen aan als Change Project Manager

23 juni 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Michael Klaasen heeft zich verbonden aan Move Beyond. De ervaren project- en verandermanager is onder meer afkomstig van Q-Park en DAF-Trucks en werkte tot voor kort als Interim Director en Program Manager ICT bij consultancybureau Anderson MacGyver. In zijn nieuwe rol als Change Project Manager bij Move Beyond zal Klaasen zijn ruime ervaring in IT toepassingen gaan inzetten voor opdrachtgevers van het bureau. 

Move Beyond is een adviesbureau met meer dan dertig professionals dat klanten helpt met project- en verandermanagement vraagstukken. In lijn met zijn groeiplannen is het team de afgelopen tijd regelmatig versterkt met nieuwe adviseurs en projectmanagers. Zo werd het team onlangs nog uitgebreid met project- en verandermanager Klaartje de Lange-Pelders en startte begin dit jaar Mike Ferguson in dezelfde rol. 

Michael KlaasenRecentelijk heeft Move Beyond zijn adviesteam opnieuw versterkt, dit maal met Michael Klaasen die is aangesteld als Change Project Manager. Klaasen heeft – op executive level – meer dan twintig jaar ervaring in vraagstukken op het gebied van onder meer IT, e-commerce, productie en logistiek, binnen zowel commerciële organisaties en financiële omgevingen. Klaasen maakt de overstap van consultancybureau Anderson MacGyver, waar hij tot voor kort fungeerde als Interim Director en Program Manager ICT. Voorheen was Klaasen werkzaam in diverse Management / Director rollen bij Q-Park, DAF-trucks, Luchthaven Schiphol en technologiebedrijf Omron. Aan het begin van zijn carrière was Klaasen zo’n tien jaar werkzaam bij DCE Consultants (onderdeel van Altran), in zijn laatste rol als Principal Consultant.

Gedurende zijn loopbaan was Klaasen in zijn diverse functies onder meer verantwoordelijk voor tal van (internationale) verandertrajecten. Klaasen vertelt: “Bij elk verandertraject moeten zowel de processen, de organisatie als de (in vrijwel elk traject aanwezige) ICT-component de juiste aandacht krijgen. De complexiteit zit juist in de samenhang tussen deze onderdelen. Een 100% IT-project bestaat niet.” Volgens de nieuwe verandermanager ligt zijn eigen kracht vooral in “het vertalen van een generieke bedrijfsstrategie naar een concreet projectenportfolio”, en het vermogen om “deze ook daadwerkelijk te initiëren en te realiseren.” Zo is Klaasen gespecialiseerd in het managen van strategische veranderingen, het ontwikkelen van digitale business strategieën, het managen van outsourcingprojecten en in vakgebieden als IT operations, business aligned IT strategy en IT-routekaarten.

In zijn nieuwe rol zal Klaasen zijn ruime ervaring in IT toepassingen gaan inzetten voor de opdrachtgevers van Move Beyond. Arthur Verweij, Algemeen Directeur van het adviesbureau, is verheugd over de komst van Klaasen: “We zijn blij Michael aan ons groeiende team te kunnen toevoegen. Michael heeft onder andere belangrijke ervaring met de toepassingsmogelijkheden van informatietechnologie en de toenemende waarde hiervan voor bedrijven”, aldus Verweij.