Valuation praktijk van Fakton wordt NVM-taxateur

24 december 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Fakton Valuation praktijk van Fakton is lid geworden van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars.

Fakton, een vastgoedbedrijf uit Rotterdam, bestaat uit verschillende businessunits, te weten Fakton Consultancy, Fakton Executives, Fakton Capital en Fakton Valuation. Het team van de laatstgenoemde business unit taxeert gronden, (her)ontwikkelprojecten, woningen, commercieel onroerend goed, exploitatie gerelateerd vastgoed en portefeuilles waarbij zij gebruik maakt van specifieke NVM transactie- en marktdata.

Ter versterking van de dienstverlening heeft Fakton Valuation zich als lid verbonden aan de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM). Bij de NVM zijn ruim 4.000 makelaars en taxateurs aangesloten, zij hanteren tijdens het taxeren één uniforme meetwijze voor het vaststellen van de oppervlakten (gebaseerd op de NEN2580). Hierdoor vinden NVM-taxaties van woningen en woonobjecten op dezelfde manier plaats.

Woningtaxatie - NVM

Als onderdeel van het lidmaatschap zijn Fakton adviseurs André Deleroi en Simon Benus medio december beëdigd als NVM-taxateur. Voor Deleroi is het lidmaatschap een uitbreiding op zijn status als CIS HypZert (MLV) taxateur in Duitsland. Hiermee bezit hij het recht om de Mortgage Lending Value (MLV) van Nederlands vastgoed voor Pfandbriefbanken te bepalen.

Naast het NVM lidmaatschap zijn alle taxateurs van Fakton Valuation ingeschreven als RICS Registered Valuer en is Fakton gecertificeerd als RICS Regulated Firm.