Adviesbureau Hageman schrijft reparatieplan voor parkeergarage

02 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Een deel van een grote bovengrondse parkeergarage in Alphen aan den Rijn is afgelopen week uit voorzorg afgesloten. Adviesbureau Hageman voerde kort daarna een inspectie uit en werkt momenteel aan een herstelplan.

In het bijzonder gaat het om het bovenste niet-overdekte gedeelte van de parkeergelegenheid. Dat werd op dinsdag 16 november afgesloten voor publiek. De parkeergarage (naam: de Baronie) bestaat uit vier verdiepingen, waar in totaal bijna 450 auto’s kunnen worden geparkeerd.

Kort na de afsluiting onderzocht een inspectieteam de parkeergarage. Het team bestond uit experts van adviesbureau Hageman uit het Zuid-Hollandse Rijswijk en uit ambtenaren van de gemeente Alphen aan den Rijn. “De conclusie van de inspectie is dat er geen sprake is van een gevaarlijke situatie”, meldt de gemeente op zijn website. 

Adviesbureau Hageman schrijft reparatieplan voor parkeergarage

Maar wat is dan de reden voor de afsluiting van het bovendek? “Terugkerende visuele schade”, laat Green Real Estate, eigenaar van de parkeergarage, weten in een persbericht. “Het bovenste parkeerdek blijft gesloten zodat de voorbereidingen voor de herstelwerkzaamheden kunnen worden getroffen.”

De experts van Hageman houden zich al langer bezig met een onderzoek naar de bouwkundige staat van de parkeergarage. Daar komt nu een extra taak bij, vertelt Green Real Estate. “Binnen afzienbare tijd zal het adviesbureau een plan presenteren waarin staat aangegeven hoe de reparatie van het bovendek gerealiseerd gaat worden.”

Naar verwachting wordt het reparatieplan voor het bovendek van de parkeergarage nog deze week naar buiten gebracht door de adviseurs van Hageman. “Dat rapport moet uitwijzen wat een duurzame optie is, zodat je niet iedere keer hoeft te repareren”, zegt Ingrid Wallisch, persvoorlichter van Green Real Estate.

De overige verdiepingen van het bouwwerk – waarin eveneens winkels zijn gevestigd – blijven naar verwachting ook open voor publiek tijdens de herstelwerkzaamheden van het bovendek. “De voorlopige uitkomsten van het onderzoek geven namelijk geen reden tot acute maatregelen”, legt Wallisch uit.