Hypotheekadviseurs nemen tool van Figlo en Yellowtail in gebruik

26 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Hypotheekindicatie, een innovatieve tool voor vergaande hypotheek pre-indicatie ontwikkeld door Yellowtail, Figlo en Rulecube, wordt momenteel in pilots getest door enkele hypotheekadviseurs.

“We zijn behoorlijk trots op deze innovatie, vooral omdat deze in zeer korte tijd is gerealiseerd dankzij de goede samenwerking met alle betrokken partijen”, vertelt Yellowtail Conclusion-managing director Matthijs Mons. Yellowtail is een advies- en technologiebureau (onderdeel van Conclusion) dat digitale en datagedreven softwareoplossingen ontwerpt en bouwt voor de financiële sector.

Onlangs bundelde het adviesbureau zijn krachten met Figlo, een aanbieder van innovatieve productoplossingen voor de financiële sector en Rulecube, een ontwikkelaar van enterprise- en softwareoplossingen.

Hypotheekadviseurs nemen tool van Figlo en Yellowtail in gebruik

Gezamenlijk hebben ze de zogeheten Hypotheekindicatie-tool ontwikkeld, een innovatieve oplossing die in elke fase van een adviesproces hypotheekadviseurs direct inzicht biedt in de (latente) haalbaarheid van een hypotheekaanvraag. En dat zorgt onder de streep voor meer financiële bewustwording.

Met de nieuwe Rulecube-oplossing – die werkt op basis van een low code API-oplossing van het gelijknamige business rule-platform – willen de partners het proces rondom een hypotheekaanvraagproces aanzienlijk korter en efficiënter maken. Binnen Rulecube zijn alle acceptatieregels ingericht en wordt klantdata op maar liefst 200 regels getoetst. De feitelijke input van dit acceptatiemodel wordt geleverd door Moneyview.

De nieuwe tool biedt een oplossing voor een bekende uitdaging in de hypotheekmarkt: de onzekerheid bij klanten en adviseurs over de haalbaarheid van een hypotheekaanvraag. “Dit wordt als een groot obstakel gezien, maar met Hypotheekindicatie zetten we een flinke stap voorwaarts om dit probleem zoveel mogelijk op te lossen”, vertelt Nathan Brouwer, Enterprise Account Executive bij Figlo.

Inmiddels mag een selecte groep hypotheekadviseurs de nieuwe tool in een pilotfase uitproberen. De tool is voor nu beschikbaar gesteld vanuit het adviespakket van Figlo Hypotheken, maar in de toekomst zal hij ook breder in de markt gezet worden en worden functionaliteiten verder uitgebreid.

“Mijn verwachting is dat klanten en adviseurs dit enorm gaan waarderen. Eerder zekerheid geeft immers rust en vertrouwen in het toch al spannende traject van een hypotheekaanvraag”, aldus Brouwer, die aangeeft dat hypotheekbemiddelaars in de toekomst hun licentie kunnen uitbreiden met deze module. “Hetzelfde geldt voor onze enterprise-relaties. Het is een ontwikkeling waar we de gehele markt van willen laten profiteren.”