Yellowtail sluit zich aan bij zakelijk dienstverlener Conclusion

26 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Advies- en technologiebureau Yellowtail heeft zich aangesloten bij zakelijk dienstverlener Conclusion.

Volgens Matthijs Mons, managing director van Yellowtail, kan de krachtenbundeling het bedrijf helpen met het “zetten van de volgende stappen” in zijn ontwikkeling. Zo krijgt Yellowtail nu toegang tot een ecosysteem van meer dan 1.600 professionals werkzaam op het gebied van organisatieverbetering, digitale transformatie en IT-diensten.

“We creëren meerdere kansen door op te trekken met Conclusion-labels, die ons samen beter positioneren bij grote accounts binnen het ecosysteem en krijgen meer slagkracht om grote projecten aan te gaan”, geeft Mons aan.

Conclusion bestaat uit meer dan twintig verschillende werkmaatschappijen, die elk hun eigen specialisme hebben. Yellowtail zal vooral optrekken met de advies- en implementatiepraktijken, zoals Conclusion Implementation en KWD Resultaatmanagement, en met de digitale transformatiepraktijken, zoals onder meer Conclusion Digital (digitalisering van online omgevingen en bedrijfsvoering), myBrand (SAP-dienstverlening) en Virtual Sciences (data science).
Yellowtail sluit zich aan bij zakelijk dienstverlener Conclusion

Focus op de financiële sector

De focus van deze samenwerking zal liggen op klanten binnen de financiële sector, waarbinnen Yellowtail sinds de oprichting in 2003 een sterke positie heeft weten te veroveren. Het bureau uit Naarden richt zich op het helpen van opdrachtgevers met het verbeteren van hun customer journey, het optimaliseren van hun bedrijfsvoering door middel van digitalisering, en met het uitbrengen van innovatieve producten en diensten

Naast dat Yellowtail consultancydiensten biedt, beschikt het ook over een IT-dienstenpraktijk die digitale en datagedreven softwareoplossingen voor financiële dienstverleners ontwerpt, bouwt en beheert. Zo heeft het bureau de afgelopen periode meegeholpen aan de ontwikkeling van vernieuwende oplossingen zoals MyLife, Hypotheek Assist en MyMortgage.

Het adviesbureau voert ook een solutions businessline, waarmee het tools en oplossingen levert aan klanten. Het Key Control Dashboard-platform is daar het bekendste voorbeeld van. Dit platform helpt organisaties binnen de centrale en lokale overheid met het verbeteren van hun governance, risk en control procesen om zo aantoonbaar in control te zijn en te kunnen voldoen aan normenkaders en AVG-wetgeving. Onder andere gemeente Purmerend en Alkmaar maken gebruik van de tooling.

Voor Conclusion betekent de toevoeging van Yellowtail en zijn team van circa 70 professionals een flinke impuls voor de dienstverlening binnen de financiële sector.

“Yellowtail versterkt ons als transformatiepartner in de financiële sector”, aldus Conclusion-CEO Engbert Verkoren. “Met de consultancy-expertise en datagedreven softwareoplossingen van Yellowtail kunnen wij klanten in deze sector beter helpen bij hun digitale transformaties.”

Robin Bouman, Edwin Lodder en Mark Leck, de andere managing directors van Yellowtail, voegen toe: “Voor financiële instellingen wordt de komende jaren een duurzame en persoonsgebonden klantrelatie cruciaal. Met onze domeinkennis en data driven-expertise draagt Yellowtail bij aan de kracht van Conclusion als digitale transformatiespeler.”