KWD Resultaatmanagement sluit zich aan bij Conclusion-ecosysteem

24 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Conclusion heeft KWD Resultaatmanagement overgenomen. Als gevolg van de deal voegt de zakelijk dienstverlener zo’n vijftig ervaren project- en programmamanagers toe aan zijn footprint. “KWD Resultaatmanagement versterkt ons imago als transformatiepartner”, zegt Engbert Verkoren, topman van Conclusion. 

KWD Resultaatmanagement werd twintig jaar geleden opgericht en heeft sindsdien tientallen klanten begeleid bij hun complexe veranderopgaven, waarbij de focus van KWD’ers ligt op het gebied van project-, programma- en agile management. Klanten voor wie KWD heeft gewerkt, zijn onder meer NS, Auping. Sligro, Facilicom en de Rijksoverheid.

In een reactie op de deal, stelt Gerard Meijer, mede-eigenaar van het in Nieuwegein gevestigde KWD Resultaatmanagement: “Wij zien allerlei mogelijkheden voor interessante kruisbestuivingen waar klanten van Conclusion én KWD beter van worden.”

KWD Resultaatmanagement sluit zich aan bij Conclusion ecosysteem

Met meer dan 1.700 professionals is Conclusion een multidisciplinaire zakelijke dienstverlener op het vlak van Business Transformatie en IT Services. De primaire focus ligt in de markten openbaar vervoer, zorg, overheid, utility en food & agri. Het bedrijf levert vanuit verschillende bedrijven IT-diensten en heeft werkmaatschappijen die zich richten op digitale transformaties en implementaties.

“De toevoeging van KWD Resultaatmanagement aan het ecosysteem van Conclusion heeft als doel een sterke positie te verwerven als IT-transformatiepartner voor private ondernemingen en het middensegment van de zakelijke markt”, legt Engbert Verkoren, CEO bij Conclusion, uit. “We bieden nu de hele scope: van het bedenken en vormgeven van een digitale bedrijfstransformatie tot en met het realiseren van de daadwerkelijke implementatie van de systemen.” 

Ondersteuning bij meest complexe transities

Verkoren voegt toe dat met KWD Resultaatmanagement aan boord, het bedrijf nu beter in staat zal zijn om ondersteuning te bieden bij de meest complexe transities in de markt. “Organisaties veranderen steeds sneller; de complexiteit van de techniek vereist stevig en ervaren management.” 

Arjan Jonker, ook eigenaar bij KWD Resultaatmanagement, stelt dat KWD, hoewel het bureau met het huidige management onafhankelijk zal blijven opereren binnen het ecosysteem van Conclusion (de zakelijk dienstverlener geeft veel autonomie aan dochterbedrijven), wel zal “profiteren van de aanwezige expertises” binnen Conclusion. “Door deze te combineren met onze diensten kunnen we samen nog grotere en complexere projecten en programma’s realiseren.”

Van de 20+ werkmaatschappijen van Conclusion, zal KWD naar verwachting het meest optrekken met Conclusion Implementation (executie van projecten) en Conclusion Digital (digitale realisatie). 

Meijer en Jonker wijzen verder op de indrukwekkende groei(ambities) van Conclusion. Zo is de zakelijk dienstverlener het laatste jaar sterk gegroeid, met een huidige omzet van €160 miljoen (hiermee heeft het een plek weten te bemachtigen in de top-250 groeibedrijven van Nederland), en wil het richting de toekomst zijn marktpositie verder uitbouwen.

Dealmakers

De deal tussen Conclusion en KWD Resultaatmanagement werd begeleid door M&A-adviesbureaus Rembrandt Fusies & Overnames (Roderick Kranendonk) en RSM (Stijn van den Brink, Steef van Kuijen, Mariëla Segers, Chaka Renardel de Lavalette), en advocatenkantoren JanssenBroekhuysen (Barbara van Hussen, Marielle Broekhuysen, Ytzen Marseille) en Vriman M&A Lawyers (Menno Verboom).