Conclusion groeit naar €160 miljoen omzet en 1.400 medewerkers

01 oktober 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Conclusion heeft het afgelopen jaar goede zaken gedaan. In 2017 steeg de netto-omzet naar €160 miljoen en wist de zakelijk dienstverlener bovendien zijn personeelsbestand flink uit te breiden naar 1.400 medewerkers. 

Een analyse van het meest recente jaarverslag van Conclusion laat zien dat de netto-omzet van het bedrijf in 2017 ten opzichte van het jaar ervoor met 10% is gestegen. De groei vond vooral plaats in de Managed Services en Digitale Transformatie segmenten, waarin de zakelijk dienstverlener onder meer actief is. De EBITDA van Conclusion bedroeg in 2017 circa €16,9 miljoen (2016: €15,6 miljoen); uitgedrukt in een percentage van de omzet komt dat neer op 11%. De winst van 2017 bleef gelijk aan die van 2016, namelijk €5,2 miljoen. In 2015 bedroeg de winst nog €5,9 miljoen.

1.400+ werknemers

De sterke groei van Conclusion heeft zich vertaald in een verdere toename van het medewerkersbestand naar 1.400 medewerkers eind 2017 (eind 2016: 1.126), wat neerkomt op een groei van 24%. Van het totaal aan medewerkers eind 2017 zijn 1.164 medewerkers ‘fee-earners’ en 236 medewerkers actief in ondersteunende en management functies. De verhouding mannen en vrouwen per eind 2017 bedraagt 21,7% vrouwen en 78,3% mannen. 66,5% van de medewerkers werkt fulltime en 33,5% werkt in deeltijd.

Naast organische groei in opdrachten en personeel groeide Conclusion het afgelopen jaar ook door overnames – zo werd afgelopen jaar Furore Informatica ingelijfd. Met deze acquisitie mikte Conclusion nadrukkelijk op een grotere aanwezigheid binnen het zorg- en wetenschapsdomein. De IT-dienstverlener ging als zelfstandige werkmaatschappij verder binnen de Conclusion-groep. Eerder kocht Conclusion al MediSign, dat zich richt op digitale patiëntencommunicatie.

Omzetontwikkeling en medewerkers van Conclusion

De overname van myBrand eerder dit jaar, waarmee Conclusion zijn positie op de SAP markt verstevigde, is niet meegenomen in de cijfers van 2017.

Managed services contracten

De sterke groei in het aantal FTE’ers binnen Conclusion, komt deels door de toevoeging van professionals die in het kader van managed service contracten, waarbij medewerkers van de bewuste organisaties overgaan naar Conclusion, aan de gelederen zijn toegevoegd. 

Zo sloot bijvoorbeeld eind september 2016 Movares een 10-jarig outsourcingscontract met Conclusion
. Het advies- en ingenieursbureau bracht in eerste instantie drie IT-deelgebieden, te weten de ‘Servicedesk’, ‘Werkplekbeheer’ en ‘Middelenbeheer’ bij Conclusion onder. Onderdeel van de overeenkomst was de overstap van elf IT-collega’s van Movares naar Conclusion in 2016 en een tweede groep van negen IT-collega’s, die Conclusion per 1 maart 2017 mocht verwelkomen. Ze zijn allemaal in dienst getreden bij Conclusion FIT (Future Infrastructure Technologies), een van de werkmaatschappijen van de zakelijk dienstverlener*. 

En in september 2017 kwamen Royal FloraHolland en Conclusion een uitgebreide samenwerking overeen. Het betrof het beheer van de kern IT-infrastructuur en het volledige applicatielandschap, inclusief de handelsplatformen van Royal FloraHolland. Het partnership stelt Royal FloraHolland in staat om versneld veranderingen in haar businessmodel door te voeren. Veranderingen die noodzakelijk zijn voor de verdere digitalisering van het bedrijf. 35 IT-professionals van Royal FloraHolland traden met ingang van 1 oktober 2017 in dienst bij Conclusion Flora B.V. 

Solide toekomstbasis

Terugkijkend op de behaalde financiële resultaten van het afgelopen jaar, toont Conclusion financieel directeur Robert Derksen zich tevreden: “In 2017 realiseerden we opnieuw een sterke groei, vooral in de Managed Services en Digitale Transformatie. Alles met een stabiel EBITDA-percentage. Een solide basis voor de toekomst.” In het jaarverslag staat bovendien de volgende toelichting: “Door de verlenging van bestaande contracten, door nieuwe langetermijncontracten en door aquisities zetten we de komende jaren een solide basis neer voor verdere groei.” In het verslag heeft de directie geen verdere vooruitzichten voor 2018 gedeeld. 

Opgericht in 1997 opereert Conclusion in zijn huidige vorm sinds maart 2016 – NPM Capital nam toen de IT onderdelen van Conclusion over.

* Conclusion bestaat uit 22 verschillende werkmaatschppijen: AMIS, Bright Alley, Conclusion Accelerate!, Conclusion AFAS Solutions, Conclusion BAM, Conclusion Connect, Conclusion Digital, Conclusion FIT, Conclusion Implementation, Conclusion Learning Centers, Conclusion Mission Critical, Conclusion Smart Retail Centre, Conclusion Xforce, Conclusion Xtensional, Conclusion Zuyd, Enterprise Modules, First8, Flex-I.D., ForeyeT, Furore, MediSign en Virtual Sciences.