Ingenieursbureau Movares brengt IT-diensten onder bij Conclusion

30 september 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ingenieursbureau Movares heeft een tienjarig outsourcingscontract afgesloten met Conclusion. Als onderdeel van de overeenkomst, die drie IT-kerngebieden zal beslaan, zullen elf professionals van Movares de overstap maken naar Conclusion Future Infrastructure Technologies, een van de IT-werkmaatschappijen van de zakelijke dienstverlener.

Met meer dan 1.100 ingenieurs en consultants is Movares een van de grotere ingenieursbureaus van ons land. Om zijn IT-omgeving te professionaliseren, besloot eerder dit jaar het management van Movares om sommige processen te gaan uitbesteden. Door het onderbrengen van enkele activiteiten bij een gespecialiseerde partij zal het bedrijf, zo geeft Movares CEO Sander Eijgenraam aan, de flexibiliteit, snelheid, efficiëntie en kwaliteit van de IT-dienstverlening kunnen verhogen. Movares ging vervolgens de boer op om de juiste IT-partner te vinden. In zijn zoektocht kwam het ingenieursbureau uit bij Conclusion, een zakelijke dienstverlener uit Utrecht, die gespecialiseerd is in onder meer business transformatie en IT diensten.

Als gevolg van het gesloten contract, dat een looptijd heeft van tien jaar, zal Conclusion de regie krijgen over drie IT-deelgebieden: de Servicedesk, het Werkplekbeheer en het Middelenbeheer. Conclusion gaat Movares volledig ontzorgen op deze deelgebieden – formeel gaat de samenwerking morgen (1 oktober) van start.

Contractondertekening Movares en Conclusion

De samenwerking met Conclusion zal Movares, volgens Eijgenraam, naast het realiseren van de gestelde doelstellingen binnen het IT-domein, ook de “rust en ruimte geven” om zich volledig te focussen op haar eigen core business: advies- en ingenieursdiensten. “We hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking met Conclusion en kijken uit naar de gezamenlijke toekomst.”

Elf IT-medewerkers van Movares zullen als onderdeel van de transitie verhuizen naar het Conclusion team binnen de entiteit Conclusion Future Infrastructure Technologies (Conclusion FIT). Zij zullen zich volgens Engbert Verkoren, CEO van Conclusion, bij hun nieuwe werkgever beter kunnen ontwikkelen binnen hun vakgebied, omdat ze worden opgenomen in een specialistische omgeving bij Conclusion FIT, waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vandel staat. Verkoren laat verder weten er trots op te zijn dat Movares voor Conclusion heeft gekozen en het bedrijf tevens haar elf medewerkers toevertrouwt.

Naast de IT-outsourcingdeal zijn Movares en Conclusion met elkaar in gesprek over samenwerking op andere digitale gebieden. Verkoren ziet de gesprekken met vertrouwen tegemoet: “Wij geloven in het gezamenlijk met onze opdrachtgevers realiseren van digitale transformatie van hun businessmodellen. Met onze kennis van de klant, de bijbehorende markt en onze eigen IT-ervaring doen we dat inmiddels al voor veel organisaties.”