Conclusion verstevigt positie in de zorg met overname Furore Informatica

02 november 2017 Consultancy.nl

Conclusion heeft branchegoot Furore Informatica overgenomen. Conclusion mikt met de acquisitie nadrukkelijk op een grotere aanwezigheid binnen het zorg- en wetenschapsdomein waarin Furore actief is. De IT-dienstverlener zal als zelfstandige werkmaatschappij verdergaan binnen de Conclusion-groep. Eerder kocht Conclusion al MediSign, dat zich richt op digitale patiëntencommunicatie.

Engbert Verkoren, CEO bij Conclusion, geeft aan dat ook Furore zich beweegt in een van de sectoren waarbinnen Conclusion wil groeien: “Zorg is voor ons een focusmarkt, net als openbaar vervoer, overheid en financiële dienstverlening.” De beslissing om Furore in te lijven sluit dan ook goed aan op de strategie van Conclusion: “Met de overname van Furore zetten we, in vervolg op de aankoop van MediSign en de bestaande activiteiten, een gerichte volgende stap in het zorgdomein”, aldus Verkoren, die Furore ziet als een “gerichte en waardevolle aanvulling op het Conclusion-zorgportfolio”.

IT-diensten voor de zorg

Momenteel biedt Conclusion – waarvan de Digital-afdeling tot de beste digital bureaus van Nederland behoort – al diensten op het gebied van digitale bedrijfsvoering in de zorg, digitale content-ontwikkeling gericht op wachtkamers en digitale dienstverlening voor ziekenhuizen. Ook Furore verwacht door de overname zijn dienstenaanbod te kunnen uitbreiden. De IT-specialist voor de zorg geeft aan dat het “op basis van de diensten van de werkmaatschappijen van Conclusion” nieuwe diensten zal onderzoeken voor zijn klanten: “Denk daarbij aan diensten op het gebied van e-learning, (big) data-analyse, technisch beheer, infrastructuur en portaaltechnologie. Kennisgebieden waarin Conclusion sterk is”, aldus een Rob Mulders, directeur van Furore.

Conclusion verstevigt positie in de zorg met overname Furore Informatica

Verkoren licht deze sterke kanten van Conclusion verder toe: “Onze kracht als IT-dienstverlener is het combineren van domeinkennis en kennis van klantorganisaties met onze IT-kennis. Hierdoor kunnen we ook echt als risicodragende partner met onze klanten samenwerken. Dit maakt ons succesvol met onder andere onze Business Services dienstverlening, waarbij we onze klanten niet alleen adviseren, maar ook concreet helpen met gerichte oplossingen bij hun digitaliseringsslag.”

Elektronisch Patiëntendossier

Furore heeft zo’n 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg en de wetenschappelijke wereld. Tot de klanten van de IT-specialist behoren onder meer ziekenhuizen, instellingen voor langdurige zorg, de GGZ en onderzoekfinanciers. Furore begeleidt deze organisaties en treedt op als onafhankelijk adviseur op het gebied van thema’s als het Elektronisch Patiëntendossier (EPD), het Elektronisch Cliëntendossier (ECD) en medical intelligence, “de klinische variant van Business Intelligence”.

Furore richt zich op specifieke oplossingen uit de markt – zoals de EPD’s van ChipSoft, Epic, Nexus en het ECD Ons van Nedap – en beschikt daarnaast over een team van software-engineers dat zelf maatwerkoplossingen ontwikkelt en systeemintegraties verzorgt voor opdrachtgevers. Op deze manier combineert het bedrijf naar eigen zeggen “technische kennis met diepgaande kennis van processen en wet- en regelgeving in de zorg”.

Continuïteit

Mulders voorziet een rooskleurige gezamenlijke toekomst voor Conclusion en Furore: “Mijn collega’s van Furore zullen met hun kennis en jarenlange ervaring in de zorg en wetenschap een wezenlijke bijdrage leveren aan het dienstenportfolio van Conclusion in deze marktsegmenten. Binnen Conclusion vinden zij bovendien collega’s met wie zij gezamenlijk nieuwe proposities kunnen ontwikkelen voor klanten in de zorgmarkt”.

Quote Engbert Verkoren

Binnen de Conclusion-groep, die twintig werkmaatschappijen en zo’n 1.250 werknemers telt, zal Furore verdergaan als werkmaatschappij onder het eigen merk. Ook het kantoor aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein, de ruim veertig medewerkers en de activiteiten en klanten in de zorg en de wetenschap blijven volgens Furore allemaal behouden, zodat de continuïteit binnen het bedrijf grotendeels gehandhaafd zal blijven. Rob Mulders, zal tot 1 januari 2019 aanblijven in zijn functie. Yvonne Goorman, die zo’n elf jaar geleden in dienst trad van Furore, is met de overname aangesteld als tweede directielid.

Furore-CEO Rien Wertheim is wel per direct afgetreden. In de komende periode zal hij zijn werkzaamheden en klanten overdragen aan zijn voormalige Furore-collega’s. Zelf zal hij zich gaan bezighouden met het HL7 FHIR-bedrijf, dat niet door Conclusion is overgenomen. FHIR is een mede door Furore gecreëerde softwareoplossing voor de HL7 (Health Level 7)-standaard voor een veilige uitwisseling van digitale gegevens binnen en tussen zorginstellingen.

Dealmakers

Bij de totstandkoming van de overname waren enkele advies- en advocatenkantoren betrokken. Maarten van Dijk van BDO verschafte advies op het gebied van acquisition finance, terwijl juridische ondersteuning afkomstig was van teams van twee advocatenkantoren. Een team van DVAN Advocatuur & Notariaat, bestaande uit Els in ’t Veld en Mustafa Sahan, adviseerde Furore tijdens het overnameproces. Het andere advocatenteam was afkomstig van Venture Lawyers en bestond uit Florestan van 't Hek, Richard Goemans en Sandra Meijneke. Rond de overname zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

In maart van dit jaar werden de ICT-onderdelen van Conclusion zelf nog voor een geschatte €135 miljoen overgenomen door NPM Capital, de investeringsmaatschappij van de familie Fentener van Vlissingen.

More on: Conclusion
Netherlands
Company profile
Conclusion is not a Netherlands partner of Consultancy.org
Partnership information »
Partnership information

Consultancy.org works with three partnership levels: Local, Regional and Global.

Conclusion is a not a partner of Consultancy.org.

Upgrade or more information? Get in touch with our team for details.