Hoe het Conclusion lukt om succesvol te werven in een krappe IT-markt

13 september 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het werven van goede IT-ers is altijd al een moeilijke taak geweest. In het huidige landschap echter – waarin de ‘war for talent’ voor digital en ICT professionals is losgebarsten – is de uitdaging nog lastiger dan ooit tevoren. Om succesvol te werven in de krappe IT-markt van vandaag is volgens Heleen Stoevelaar, Recruitment Manager bij het Utrechtse Conclusion, een onderscheidende aanpak nodig, waar het enthousiasme vanaf druipt.

Volgens recente data telt Nederland meer dan 350.000 professionals gespecialiseerd in informatietechnologie (IT). Tegen de achtergrond van de toenemende mogelijkheden die technologie biedt – ICT is niet meer weg te denken uit het zakelijke landschap – wenden organisaties uit alle sectoren en niches zich maar wat graag tot IT, om te innoveren, hun diensten te verbeteren of hun bedrijfsvoering te optimaliseren. IT en digitale infrastructuur zijn vandaag de dag zo essentieel geworden dat de roep om deze om te dopen tot de derde economische mainport van ons land – na eerder al luchthaven Schiphol en havenbedrijf Rotterdam – steeds luider klinkt.

De enorme vraag naar IT heeft tegelijkertijd zijn weerslag op de arbeidsmarkt voor ICT’ers. Hoewel er steeds meer gekwalificeerde professionals zijn met een IT achtergrond en -expertise, kan de groei de vraag naar ICT professionals verre van bijbenen. Als gevolg daarvan is er een heuse ‘war for talent’ uitgebroken in de ICT sector.

Werken bij conclusion

Voor organisaties en hun recruiters zorgt dit voor steeds meer uitdagingen. Niet alleen is het steeds lastiger om nieuwe mensen te werven, ook is het lastiger om mensen te behouden, waarbij een groep IT’ers na een tijd lang stil te hebben gestaan staan te springen om te switchen. Door deze nieuwe dynamiek zitten veel HR Managers met hun handen in het haar, worstelend met de vraag hoe ze nieuw talent aan zich kunnen binden in een krappe IT-markt.

Een organisatie die op dit vlak inspiratie biedt is Conclusion. De zakelijk dienstverlener, eerder dit jaar verkozen tot een top ICT werkgever, heeft ruim 1.300 medewerkers in dienst, waarvan een groot gedeelte IT’er is. De ICT-professionals zijn werkzaam voor de verschillende bedrijven van Conclusion, zoals onder meer Conclusion Implementation, Conclusion FIT en Conclusion Xforce. “Het kan zeker: werven in een krappe IT-markt”, stelt Heleen Stoevelaar, Recruitment Manager bij Conclusion. “Alleen moet je met héél veel enthousiasme wel buiten de gebaande paden durven te stappen!"

In een blogpost op de site van Conclusion, vertelt Stoevelaar in meer detail over hoe het Conclusion lukt om IT’ers aan te trekken. Lees de blogpost om de ervaringen van Stoevelaar te lezen.