Yellowtail wordt partner van Rulecube in de financiële sector

22 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Yellowtail is een samenwerking aangegaan met Rulecube, een bedrijf dat software levert waarmee business rules eenvoudig kunnen worden ontworpen en geïntegreerd binnen bestaande processen en systemen.

Het in Naarden gevestigde Rulecube levert softwareoplossingen aan organisaties in uiteenlopende sectoren. Als onderdeel van de samenwerking met Yellowtail wordt het consultancy- en digitale bureau de exclusieve partner en distributeur van Rulecube binnen de financiële sector.

Mick Hanswijk, de oprichter van Rulecube, stelt dat het bedrijf Yellowtail heeft gekozen omdat het een “sterke partner is met veel kennis van het domein”. Hanswijk kan uit ervaring spreken, omdat de twee partijen de afgelopen twee jaar reeds aan diverse projecten hebben samengewerkt. Met tevreden klanten als resultaat, waardoor er veel vertrouwen is om de samenwerking nu naar een exclusief niveau te tillen.

Matthijs Mons en Mick Hanswijk

Een van de gezamenlijke projecten was voor een Nederlandse bank. Yellowtail werd gevraagd om een onderdeel van het hypotheekproces te stroomlijnen en maakte hierbij gebruik van de Rulecube-oplossing. Een van de voordelen is dat de oplossing niet alleen gebruikt kan worden voor de IT, maar ook voor de business zelf, vergelijkbaar met low-code software. Samen met de financiële experts van de bank werden de business rules met behulp van Rulecube uitgedacht.

Vervolgens gebruikte Yellowtail de tool om de business rules om te zetten in een API, die ervoor zorgt dat de rules direct worden toegepast zonder grote aanpassingen in de IT-systemen.

Matthijs Mons, Managing Director bij Yellowtail, zegt hierover: “Met de innovatieve technologie van Rulecube is het mogelijk om beslissingsregels, zoals bijvoorbeeld die voor het beoordelen van financieringsaanvragen, op een eenvoudige manier te definiëren en direct om te zetten in een API. Met de tool kunnen wij sneller, transparanter en stabieler business rules in oplossingen integreren.”

Ook op het gebied van compliance ziet Mons kansen. In de financiële sector krijgen instellingen doorlopend te maken met updates in regelgeving. Hierdoor is het van belang om daar efficiënt en tijdig op te kunnen inspelen. Met Rulecube kunnen instellingen “een enorme slag maken”, zegt Mons, dankzij de “transparantie in gehanteerde regels en berekeningen”.

Mark Leck, Managing Director bij Yellowtail, voegt toe: “Met Rulecube kunnen we onze kennis van de branche combineren met de modernste technologie. De tool helpt ons enorm bij het verbeteren van onze digitale propositie en innovatiekracht richting klanten.”