Yellowtail sluit partnership met softwareplatform Ophen

01 september 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Financiële dienstverleners Yellowtail en Ohpen hebben een partnership gesloten om hun klanten – banken en financiële instellingen – nog meer innovatie- en realisatiekracht evenals end-to-end dienstverlening te kunnen bieden.

Yellowtail werd opgericht in 2003 en levert financiële dienstverleners advies rondom digitale transformaties en executiekracht. Ook bouwt en beheert het bureau applicaties en softwareoplossingen.

Ophen werd in 2009 opgericht en het gelijknamige softwareplatform wordt door middel van API-interface ingezet bij financiële dienstverleners voor het beheer en de administratie van grote hoeveelheden data. Zo administreert Ophen bijvoorbeeld spaar- en beleggingsrekeningen en leningen voor tal van vooraanstaande financiële klanten in de markt.Yellowtail sluit partnership met software platform Ophen

“Ohpen heeft een bijzonder goed toekomstgericht SaaS-platform voor de financiële sector en wij zijn erg goed in het implementeren van complexe, domeinspecifieke software. Zeker wanneer er innovatie in het spel is. We zien dan ook uit naar het verder vormgeven van de markt samen met Ohpen”, laat Yellowtail-Managing Director Matthijs Mons weten.

Matthijs Aler, CEO van Ophen, vult aan: “Yellowtail's bewezen track record, expertise en front-end technologie sluiten perfect aan bij Ohpens SaaS platform en strategische visie.”

Aler schetst de context van de krachtenbundeling: “De klant vraagt om betere bankervaringen en financiële transparantie, dit maakt digitale transformatieprojecten cruciaal. Innovatieve technologie en sterke partners moeten ervoor zorgen dat zowel de zakelijke als de gebruikersbehoeften worden overtroffen. Samenwerking, diepgaande domeinkennis en moderne schaalbare technologie zijn hierbij essentieel.”

Volgens de twee partners zijn het vooral de klanten die zullen profiteren van de samenwerking, die zich in het bijzonder richt op hypotheek-, krediet-, spaar- en beleggingsproducten. “Banken en financiële instellingen in Nederland en de Benelux profiteren van het moderne digitale bankenplatform van Ohpen in combinatie met het slimme datagedreven front-end platform van Yellowtail”, zo valt te lezen in een persverklaring.

Yellowtail en Ophen kunnen dankzij de krachtenbundeling een “end-to-end-oplossing en diepgaande domeinkennis” bieden, waardoor eindgebruikers kunnen profiteren van “innovatieve en meer gepersonaliseerde bankervaringen”.

Mons besluit: “De samenwerking met Ohpen past uitstekend in onze groeistrategie. Yellowtail werkt graag samen met sterke, winnende merken zoals Ohpen. Beide partijen vullen elkaar erg goed aan.”

De twee kersverse partners waren voorafgaande aan het partnership geen onbekenden van elkaar. Eind 2020 werd IT-dienstverlener Davinci Group onderdeel van Ophen. De softwarespecialist wilde hiermee zijn SaaS-platform versterken door een moderne hypotheek- en consumptief kredietoplossing aan het platform toe te voegen, om zo klanten te kunnen bedienen met verschillende kernbankproducten.

Voor een “betere strategische fit” besloot Ophen de adviespraktijk van de IT-dienstverlener – Davinci Consulting – via een carve-out te verkopen aan Yellowtail (sinds maart 2020 onderdeel van Conclusion), waarmee het adviesbureau zijn expertise op het snijvlak van hypotheken en notariële diensten versterkte.