Yellowtail neemt Davinci Consulting over van Ophen

03 mei 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Yellowtail, een adviesbureau voor de financiële sector, heeft Davinci Consulting overgenomen van Ohpen, een leverancier van bankensoftware.

Davinci Consulting is een ICT-adviesorganisatie gespecialiseerd in het bouwen, verbeteren en onderhouden van digitale communicatiestandaarden in de Nederlandse hypotheken-, vastgoed- en notariële sector. Het bedrijf was onderdeel van moederbedrijf Davinci (een IT-dienstverlener), dat in september vorig jaar werd ingelijfd door Ophen.

De consultancypraktijk wordt nu door middel van een carve-out uit Ophen ondergebracht bij Yellowtail. Matthijs Mons, managing director van Yellowtail: “Met onze strategische ambitie om te verbreden naar het volledige woondomein is dit een grote stap in de door ons gewenste richting voor Yellowtail. Davinci Consulting is volledig complementair aan Yellowtail en biedt de mogelijkheid onze ambitie in hoge mate te versnellen.”Yellowtail neemt Davinci overYellowtail levert financiële dienstverleners advies rondom digitale transformaties en executiekracht. Ook bouwt en beheert het applicaties en softwareoplossingen. Met Davinci Consulting verdiept het nu zijn expertise in hypotheken en notariële diensten.

De hele keten: van A tot Z

Neem als voorbeeld het werk van Yellowtail voor het Hypotheken Data Netwerk (HDN), een samenwerkingsverband waar zo goed als alle spelers in de hypotheekketen – hypotheekaanbieders, financieel adviseurs, serviceorganisaties en IT leveranciers – aan verbonden zijn. Samen werken ze aan snellere en efficiëntere processen ondersteund door slimme technologie, met als doel om de klant beter te bedienen en de kosten te verlagen.

Yellowtail is de consultancy en implementatiepartner van het HDN. Davinci Consulting is ook nauw betrokken, het bedrijf heeft de berichtstandaard voor de communicatie tussen de verschillende spelers ontwikkeld (moederbedrijf Davinci beheert deze ook). Ook heeft Davinci Consulting diepe ervaring ten aanzien van diverse onderdelen binnen de keten. Zo staat het bureau aan de basis van de IT-infrastructuur met betrekking tot het notariaat. Davinci Consulting bouwde onder andere de software die De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie ondersteunt bij hun communicatie met notariskantoren en andere ketenpartners.

Het bureau is daarnaast actief in de financiële keten van hypotheekaflossingen. Sinds 2003 verzorgt het voor Elektronische Communicatie Hypotheken de digitalisering en standaardisering van de communicatie tussen geldverstrekkers en het notariaat. Deze berichtstandaard ondersteunt alle stappen in het proces van het vestigen en aflossen van hypotheken.

Sneller en beter innovaties doorvoeren

Met deze kennis verrijkt Yellowtail zijn dienstverlening in de branche. “Zo kunnen we gezamenlijk sneller en beter innovaties doorvoeren voor het gehele ecosysteem binnen het ‘wonen en leven’ domein, van oriëntatie op de aankoop van een woning tot en met de stap naar de notaris en de levensloop die daarop volgt”, aldus Mons.

“Onze activiteiten sluiten inhoudelijk heel goed bij elkaar aan”, geeft Robert Broek aan, director van Davinci Consulting. “Ook voor onze medewerkers is dit een stap die veel perspectief biedt”, vult mede-director Burny Verbeek aan. “We zijn dan ook erg tevreden met de overname”, aldus het duo.

Davinci Consulting wordt een dochteronderneming van Yellowtail en blijft onder de eigen merknaam opereren. Wel gaan de twee bureaus op één locatie aan de slag – op het kantoor van Yellowtail in Naarden.