Davinci stelt Bira Thanabalasingam aan als MT-voorzitter

19 mei 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Davinci heeft Bira Thanabalasingam per 1 juni benoemd tot de nieuwe voorzitter van het managementteam. Hij maakt de overstap vanuit moederbedrijf Yellowtail Conclusion.

De nieuwe topman heeft de taak gekregen om Davinci samen met de twee overige MT-leden – Burny Verbeek en Lisa Huisman – klaar te maken voor de volgende fase.

Pijlers van de strategie zijn het verder uitbouwen van de marktpositie, onder meer door het creëren van meer synergieën met moederbedrijf Yellowtail Conclusion (en het bredere Conclusion-ecosysteem), door de lancering van nieuwe proposities en het neerzetten van een purpose-gedreven organisatie.

Bira Thanabalasingam, Voorzitter MT, Davinci

“Bira is volgens ons de juiste persoon op de juiste plaats”, stelt Matthijs Mons, Managing Director van Yellowtail Conclusion. “Zijn vaardigheden als people manager, die bijdragen aan verbinding binnen onze organisatie, en zijn ambitieuze en creatieve mindset, zijn van grote waarde om Davinci voor te bereiden op de volgende stap.”

Davinci (circa 45 medewerkers) is een specialist in het bouwen, verbeteren en onderhouden van digitale communicatiestandaarden in de Nederlandse hypotheken-, vastgoed- en notariële sector. Het bedrijf staat aan de basis van vele standaarden die gebruikt worden door alle aanbieders van hypotheken (via het Hypotheken Data Netwerk), het notariaat (via Stichting ECH) en partijen in de vastgoedketen (via Zorgeloos Vastgoed).

Het bedrijf is sinds mei 2021 onderdeel van Yellowtail Conclusion, een consultancy en IT-bureau voor de financiële sector.

Thanabalasingam is al zo’n dertien werkzaam bij Yellowtail Conclusion en kent vanuit die hoedanigheid zowel de Yellowtail- als Davinci-organisaties goed. Hij ziet dan ook “veel kansen” om de banden aan te halen op het gebied van diensten en projecten, vooral binnen het hypotheekdomein.

Betekenisvol werk

Intern ligt zijn focus op het uitbouwen van een cultuur die collega’s de ruimte geeft “voor groei en het maken van impact door betekenisvol werk”.

“Dat is voor mij erg belangrijk”, geeft Thanabalasingam aan. “Om dat te mogen doen met een groep mensen waar ik graag bij wil horen en waar ik ook nog vrijheid voel om een beetje mijn eigen draai eraan te geven, maakt dat deze stap erg goed voelt.”

Thanabalasingam heeft al de nodige ervaring in het verbinden van purpose en klantwaarde. De laatste jaren zette hij zich met Yellowtails datagedreven propositie ‘Beyond’ met name in voor financiële gelijkwaardigheid door het ‘netto financieel gedrag’ mee te nemen in financiële overwegingen.

Beyond wordt vandaag de dag gebruikt door onder meer banken voor hun hypotheekacceptatieproces en risicoprocessen, en door kredietverstrekkers in hun risicobeoordeling. “Instellingen kunnen met Beyond betere financiële beslissingen maken en tegelijkertijd meer oog hebben voor het actuele uitgavenpatroon van mensen.”

“Een sterker Davinci, met een duidelijke purpose en onderscheidend vermogen, met gelukkige medewerkers en klanten, daar gaan we samen voor!”, sluit Thanabalasingam af.