Davinci DTA software verkort doorlooptijd aanvragen

08 november 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Davinci heeft een nieuwe softwareoplossing gelanceerd: Davinci Document Text Analyzer (DTA). Met de software kunnen financiële dienstverleners de doorlooptijden van aanvraagprocessen fors verkorten, van dagen of weken tot hooguit een uur, stelt het internationale ICT adviesbureau.
 
De opkomst van digitalisering over de afgelopen jaren heeft financiële instellingen de mogelijkheid geboden om een flinke optimalisatieslag te slaan op het gebied van klantprocessen, zoals bijvoorbeeld het hypotheek- of kredietaanvraagproces. Met name de integratie met online en de toepassing van geavanceerde document- en tekstherkenningstechnologie heeft geleid tot forse efficiencyverbeteringen.  
 
Davinci - DTA
 
De nieuwe software van Davinci, DTA, introduceert nieuwe efficiencykansen in het vervolgtraject van het aanvraagproces. Momenteel worden aanvragen na automatische herkenning in de meeste gevallen overhandigd aan een medewerker, die handmatig de informatie beoordeelt, verrijkt en classificeert voor de daaropvolgende stappen in het proces (autorisatie, matching, enz). Met DTA kan een groot gedeelte van deze handelingen worden geautomatiseerd. Bovenop het herkennen van de inhoud van documenten, kan de software ook informatie classificeren en een inhoudelijke beoordeling genereren. Dit gebeurt aan de hand van zogeheten ‘business rules’, die worden bepaald door de gebruiker.
 
Doordat een relatief groot gedeelte van het verwerkingsproces kan worden geautomatiseerd levert het bedrijven een doorbraak in de verkorting van doorlooptijden, aldus Davinci. “Dienstverleners in de financiële markt zijn op deze manier geen dagen of weken meer kwijt, maar hooguit een uur. Daarmee besparen ze veel geld en kunnen de klant beter en sneller bedienen”.