Henk Kesler in Raad van Commissarissen van Davinci

13 november 2011 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Davinci heeft Henk Kesler, de voormalige directeur betaald voetbal van de KNVB, benoemd tot commissaris. Samen met Peter Heemskerk en Roy van Diem is hij per oktober 2012 toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Davinci. De RvC van het adviesbureau bestaat verder uit de Hein Blocks (voorzitter) en Arie van Eijden.

Henk Kesler is een bekende van Davinci. In de laatste jaren onder zijn bewind werkte de KNVB samen met Davinci op het gebied van marketing en ICT.

Hoog Ajax gehalte
De RvC van Davinci heeft een opvallend hoge Ajax gehaalte. De voorzitter van de RvC, Hein Blocks, was van 2001-2006 de financiële man in het Ajax-bestuur. Ook zat hij een tijdje in de ledenraad van Ajax. Ook Arie van Eijden was jarenlang werkzaam voor Ajax, van 1977 tot 1986 was hij bestuurslid. Na de bekende Fiod-affaire werd hij geroyeerd als lid - in oktober 2000 draaide Ade voetbalclub het royement terug, waarna hij algemeen directeur werd. Peter Heemskerk heeft geen verleden met Ajax maar wel nauwe financiële banden. Hij is momenteel CIO van Delta Lloyd (waar Hein Blocks in het verleden ook werkte), een bedrijf dat grootaandeelhouder is bij Ajax. Roy van Diem, voormalig CEO van Obvion, is de enige commissaris zonder een prominent verleden in de voetbalbranche.