Andre Deleroi behaalt CIS HypZert MLV certificaat

13 november 2015 Consultancy.nl

André Deleroi, adviseur bij Fakton, heeft het CIS HypZert (MLV) certificaat behaald. Hiermee bezit Deleroi het recht om de Mortgage Lending Value (MLV) van Nederlands vastgoed voor Pfandbriefbanken te bepalen. Deleroi werkt sinds 2003 bij Fakton en vervult opdrachten voor zowel de Nederlandse als Duitse tak van het bureau.

Wie vastgoed koopt of financiert heeft een solide waardering van het eigendom nodig om zijn beslissing op te baseren. De waardering wordt meestal uitgevoerd door een gecertificeerd professional, die de juiste kwalificaties in het vakgebied kan overleggen en die zich door verdere training voortdurend in het vak blijft bekwamen. HypZert, een instelling opgericht in 1996 door diverse Duitse financiële instellingen, certificeert vastgoedprofessionals in bedrijfswaardering. Met een certificaat van HypZert in handen, dat de internationaal erkende criteria van ISO/IEC 17024* volgt, kan de instelling volgens eigen zeggen zorgen voor een maximale transparantie en vergelijkbaarheid binnen de vastgoedmarkt.

Het in Berlijn gevestigde Hypzert biedt vier certificeringen: CIS HypZert (S), Real Estate Valuer for Financial Purposes (F), Real Estate Valuer for Mortgage Lending Valuation (MLV), Real Estate Valuer for Standard Properties (S) en Real Estate Valuer for Market Value Analysis (M).

Andre Deleroi Fakton

Eind oktober maakte Fakton, een adviesburau dat zich specialiseert in vastgoedvraagstukken, bekend dat André Deleroi als eerste taxateur van het bureau het CIS HypZert (MLV) certificaat heeft behaald. De van origine Duitse taxateur is sinds 1978 woonachtig in Nederland en sinds 1998 werkzaam in het vastgoed. Hij trad in 2003 in dienst bij Fakton en vervult opdrachten voor zowel de Nederlandse als Duitse tak van het bureau.

Het MLV certificaat geeft Deleroi het recht om voor Duitse Pfandbriefbanken de stijgende vraag naar de Mortgage Lending Value van onroerende goederen te bepalen. Deze taxatiemethode is van groot belang bij de hypotheekverstrekking door Duitse Pfandbriefbanken. Dit zijn banken die obligaties (Pfandbriefe) uitgeven welke gedekt zijn door de verstrekte hypotheken in onroerend goed.

* HypZert is lid van TEGoVA, de Europese overkoepelende organisatie voor nationale vastgoedwaarderingsorganisaties en heeft bovendien een langdurige samenwerkingsovereenkomt met het in de VS gevestigde Appraisal Institute, een van ’s werelds leidende organisaties op het gebied van vastgoedwaardering.

Nieuws

Meer nieuws over