Vastgoedadviseur Fakton benoemt drie associate partners

04 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vastgoedadviesbureau Fakton heeft drie nieuwe associate partners benoemd binnen zijn ontwikkelpraktijk.

Het Rotterdamse Fakton is een bekende financieel adviseur in de vastgoedsector. Het bureau opereert vanuit vijf business lines: naast consultancy, waarderingen en ontwikkeling beschikt Fakton over een praktijk specifiek gericht op de energietransitie en een praktijk die interimdiensten levert op management-bestuursniveau.

Iris van Donselaar, Robin Vriends en Sander van Engelen zijn al jaren verbonden aan de ontwikkeltak (‘Fakton Development’), en maken nu de stap naar het partnerteam.

Iris van Donselaar, Robin Vriends en Sander van Engelen - Fakton

Als associate partner wordt het trio medeverantwoordelijk voor de aansturing van de praktijk, en zijn ze onderdeel van een traject om in enkele jaren als volwaardige partners toe te treden tot de maatschap.

De 31-jarige Van Donselaar werkt sinds haar afstuderen in 2015 bij Fakton. Ze is momenteel medeverantwoordelijk voor de aansturing van gedelegeerde vastgoedontwikkelingen en voor de propositie ‘Wel Over Wonen’.

Robin Vriends (32) is inmiddels vijf jaar aan boord en is medeverantwoordelijk voor de acquisitie en aansturing van gedelegeerde vastgoedontwikkelingen in Noord-Holland.

De jongste van het trio, Sander van Engelen, werkt sinds 2018 bij Fakton. Hij richt zich ook op gedelegeerde vastgoedontwikkelingen en geeft vooral advies op het snijvlak van strategie en financiën.

Fakton Development initieert vastgoedontwikkelingen, voert deze uit als gedelegeerd ontwikkelaar en levert projectmanagement gedurende de realisatiefase.

Opdrachten waar het bureau momenteel aan werkt omvatten onder meer De Sax (de ontwikkeling van circa 900 appartementen aan de Rotterdamse Wilhelminakade), waar Fakton deel uitmaakt van het ontwikkelteam; Vroondaal (een toekomstige woonwijk met circa 2.150 woningen in Den Haag), waar Fakton optreedt als gebiedsontwikkelaar; en een herontwikkelingsopgave in het centrum van Huizen, waar Fakton optreedt als gedelegeerd ontwikkelaar.

Bij Fakton werken meer dan 100 adviseurs en projectmanagers. Het bureau werd in 1981 opgericht.