Dit zijn de 40 beste werkgevers van Nederland

16 juni 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Nieuw onderzoek onder medewerkers en HR-professionals geeft inzicht in de beste werkgevers van Nederland.

Ieder jaar neemt het onderzoeksinstituut Great Place to Work honderden werkgevers onder de loep. De organisatie kijkt naar twee belangrijke gebieden: hoe blij zijn werknemers met hun werkgever en de kansen die zij krijgen, en hoe zorgt de bedrijfscultuur van deze bedrijven voor een werkomgeving waarin werknemers kunnen excelleren?

De culturele audit keek naar aspecten zoals hoe bedrijven hun medewerkers inspireren, hoe transparant ze opereren, hoe inclusief ze zijn, hoe de werk-privébalans wordt ondersteund en hoe professionele ontwikkeling wordt gestimuleerd, om enkele aspecten te noemen.

In het medewerkerstevredenheidsonderzoek hebben de werknemers hun werkgever beoordeeld op verschillende aspecten, zoals het werk dat ze uitvoeren, de communicatie en samenwerking tussen teams, de bedrijfsethiek en integriteit en de kwaliteit van het leiderschap.

Great Place To Work Nederland 2020Volgens de onderzoekers zijn dit de beste bedrijven om voor te werken in Nederland:

Beste multinational werkgevers

1. Atlassian
2. Salesforce
3. Cisco
4. AbbVie
5. Mars
6. Hilton
7. SAS
8. De Adecco Group
9. Synechron
10. Hilti

Beste grote werkgevers

1. Coöperatie DELA
2. Incentro
3. AFAS Software
4. Kindergarden
5. Careflex Zorg Groep
6. Regardz Hospitality Group & Onemeeting.com
7. Macaw
8. Kinderopvang Berend Botje
9. DC Klinieken
10. Staedion

Beste middelgrote werkgevers

1. LCG
2. Werkmandejong
3. ICM opleidingen & trainingen
4. Ormit 
5. Solid Professionals
6. Quint
7. Fakton
8. Nextview
9. Alzheimer Nederland
10. Freo

Beste kleine werkgevers

1. Viisi
2. Republiq
3. Protime
4. Rackspace
5. Mundipharma Pharmaceuticals
6. Dopper
7. Solventa
8. Accuracy
9. Nétive VMS
10. CRUX Engineering

Jeroen Bos, directeur van Synechron Nederland: “Dit geweldige resultaat, voor het tweede jaar op rij, is mogelijk gemaakt door ons fantastische team. Ik ben dankbaar en trots dat wij samen één van de beste plekken om te werken in Nederland creëren, elke dag en elk jaar weer. Een ‘Great Place To Work’ gebouwd op vertrouwen, trots en plezier. Wij waarderen het enorm om samen, als een team, hard te werken en plezier te maken. We zijn voortdurend bezig met positieve medewerkersbetrokkenheid en te vieren wat ons uniek maakt: onze mensen!”

Tom van der Lubbe, medeoprichter van hypotheekadviesketen Viisi Hypotheken: “Het is een mooie erkenning voor ons gehele team. In deze tijden zijn ranglijsten en prijzen natuurlijk niet belangrijk. Veel bedrijven en hun medewerkers zijn aan het overleven. Mensen maken zich zorgen om het coronavirus, zijn bang hun baan te verliezen en zijn onzeker over hun toekomst. Tegelijkertijd mogen we trots zijn op deze erkenning, die we met z’n allen mogelijk hebben gemaakt.”

Ron van Vliet, directeur van Online kredietverstrekker Freo: “Een gevoel van trots overheerst. Eigenlijk al vanaf het moment dat we te horen kregen dat we in top tien waren beland, tot nu. Freo wil voor medewerkers een gezonde, positieve en professionele werkomgeving bieden. Waar leren, ontwikkelen, bewegen, teruggeven en vooral samenwerken gestimuleerd wordt. Uit het medewerkersonderzoek kwam al naar voren dat onze mensen dit ook zo ervaren. Dat dit nu ook extern gewaardeerd wordt door Great Place To Work is een groot compliment.”