Synechron

Synechron Business Consulting (SBC) is een dynamisch adviesbureau dat opereert in de financiële sector. Synechron Business Consulting richt zich op verbetering van organisatieprocessen in de kern van financiële instellingen. Wij analyseren, vertalen strategie naar een aanpak en leveren verbetering in processen en organisatie. Wij hebben ruime ervaring in business consulting en kennis van financiële instellingen.

Sinds 1 april 2013 is Synechron Business Consulting (toen nog Double Effect) onderdeel van Synechron. Synechron is een ‘global consulting and technology’ organisatie, die innovatieve oplossingen biedt aan de financiële sector door middel van 3 focusgebieden: digital, business consulting, en technology. Het bedrijf is gevestigd in New York, heeft 22 kantoren wereldwijd, waaronder Amsterdam, en meer dan 11,000 medewerkers verantwoordelijk voor $650M in annual revenue.

Synechron Business Consulting heeft inmiddels meer dan 100 consultants in Amsterdam, Londen, Singapore, Hong Kong, Pune, Dubai, New York en Charlotte (USA). Sinds de volledige integratie binnen Synechron zijn we in staat om naast business consulting ook innovatieve oplossingen op ‘Technology en Digital’ gebied te leveren aan onze klanten. En moedigen we wereldwijde, cross locaties, samenwerking en staffing aan.

De Synechron Business Consulting aanpak is to the point, gedreven en op maat. Zo bereiken wij, samen met de klant, de gewenste verbetering. SBC consultants doen nèt die stap extra. We zijn gepassioneerd en ambitieus, houden van ons vak en genieten van de samenwerking met klanten en collega’s. We willen presteren en bijten ons vast in complexe adviesvraagstukken totdat de onderste steen boven komt. 

‘Geheim van ons succes sinds 2003’

Wij zijn wereldwijd actief in projecten die we in samenwerking met de klant tot een succes brengen. Sinds onze oprichting hebben we voortdurend kwalitatief hoogstaande oplossingen bedacht en geïmplementeerd. Onze combinatie van inhoudelijke expertise, gedrevenheid en intensieve samenwerking met onze klanten maakt dat mogelijk. We volgen daarvoor allemaal een toegesneden programma van interne en externe trainingen, waarbij veel aandacht is voor persoonlijke, inhoudelijke en consulting skills. De ontwikkelingen in de financiële wereld staan daarbij altijd centraal.’

‘Practices’

Om een gedegen sparring partner te zijn van de klant en inhoudelijke expertise te kunnen bieden bestaan binnen Synechron Business Consulting verschillende aandachtsgebieden, zogenoemde practices. Onze belangrijkste practices zijn: Client Lifecycle Management & Financial Crime, Digital, Finance / Risk / Control, IT Effectiveness, Regulations, Strategy & Operations en Hypotheken. Binnen deze practices leveren wij in-depth advieswerk en leiden wij grote transformatieprojecten. Ook volgen onze consultants practice-gedreven trainingen om het kennispeil op niveau te houden en op de hoogte te blijven van veranderingen in de markt.

‘Divers en betrokken’

Diversiteit kenmerkt Synechron Business Consulting. We hebben allemaal zeer verschillende achtergronden. Wij geloven dat diversiteit leidt tot synergie, innovatie en betere prestaties. We leren van elkaar. Niet alleen zakelijk, maar ook op persoonlijk vlak. Door onze diversiteit zijn we in staat om de maatschappij met een brede blik te bekijken. We moedigen initiatieven van onze werknemers dan ook aan: van het lopen van de dam-tot-dam-loop voor het goede doel, het bijdragen aan de wetenschap door kennisdeling, tot het sponsoren van lokale en internationale evenementen. Zo zetten wij de vaardigheden van alle SBC consultants op een goede wijze in. Dan pas maak je echt verschil. 

Synechron Business Consulting kenmerkt zich door de waarden die zij nastreeft. Deze maken ons succesvol:

  • groei door samenwerking
  • klant- en resultaat gedreven
  • integer, duidelijk en authentiek
  • intrinsieke motivatie & kennis resulteert in topkwaliteit
  • “work hard, play hard together”.

Synechron | Nieuws